loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Ankara’da 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonluğunu ilan etti

Galatasaray, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Ankara’da 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonluğunu ilan etti
Tarih: 31.05.2023 - 01:15
Kategori: Spor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında MKE Ankaragücü’ne konuk oldu. Eryaman Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Galatasaray, 4-1 kazanarak Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsledi!

CUMHURİYETİN YÜZÜ, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ, ŞAMPİYON GALATASARAY!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında MKE Ankaragücü’ne konuk oldu. Eryaman Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Galatasaray, 4-1 kazanarak Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsledi!

Galatasaray, cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olma unvanına erişen Türkiye’nin en çok şampiyonluğuna sahip Türkiye’nin tek dört yıldızlı takımı olarak yoluna devam etti.

Şampiyonluğu getiren golleri 7. ve 38. dakikalarda Mauro Icardi, 73'te Barış Alper Yılmaz ve 79'da Sergio Oliveira kaydetti.

Fernando Muslera, Sacha Boey, Kazımcan Karataş, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Lucas Torreira, Sergio Oliveria, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Milot Rashica ve Mauro Icardi 11’iyle şampiyonlarımız sahaya çıktı.

İLK YARIDA ICARDI ŞOV

Karşılıklı gollerle başlayan mücadelede takımımız topun kontrolünü ilk dakikalarda sağlarken Ankaragücü kaptığı toplarla hızlı ataklarla geldi. 8. dakikada Rashica’nın sağdan açtığı yerden sert ortayı müthiş takip eden Mauro Icardi, takımımızı 1-0 öne geçirdi.

Ankaragücü golümüzün ardından baskı kurarak kalemizde üst üste iki pozisyon bulurken bunların ilkinde Fernando Muslera, Ghayas Zahid’in vuruşunu mükemmel çıkardı. Bir dakika sonra gelişen atakta Taylan Antalyalı’nın para pasında Milson Muslera ile karşı karşıya kalarak yakın köşede fileleri buldu: 1-1.

Golün ardından üst üste önemli pozisyonlara girdik. 18. dakikada Rashica’nın yay üstünden şutunu kaleci Gökhan Akkan son anda çeldi. 21’de ise Mertens’in pasında Icardi sağ çaprazdan içeri girse de vuruşu etkisiz kaldı.

29’da kaleci Gökhan kritik bir kurtarışa daha imza attı. Kerem sağdaki boşluğu iyi görerek Rashica’ya verdi. Soluna çeken oyuncumuzun vuruşunu kaleci son anda tokatladı.

34’te Icardi’nin muazzam indirdiği topu ceza sahası içinde Mertens çerçeveye gönderirken savunmaya takıldı.

39. dakikada süper golcümüz Mauro Icardi tekrar sahneye çıktı. Sol çaprazdan ön direğe kavisli gönderen Kerem’in ortasına ustalık kokan bir kafa vuruşu yapan Mauro Icardi, takımımızı tekrar öne geçirdi: 2-1.

44’te Ankaragücü’nde Ghayas Zahid, sol çaprazdan sağına çekerek uzak köşeye vurdu ve top üst direkten döndü. Beş dakikalık uzatma anlarında 45+4’e girerken Kerem’in soldan taşıdığı top Icardi’ye geldi. Arjantinli santrforun etkili vuruşu savunmaya çarptı ve kornere çıktı.

FARKA GİTTİK

49. dakikada Mauro Icardi, Taylan Antalyalı’nın geri pasında araya girerek kaleciyi geçti ancak açısı daralan oyuncumuz gol vuruşunu yapamadı.

57. dakikaya girerken Icardi, akıl dolu pasıyla savuma arkasına sarkan Rashica’yı topla buluşturdu. Kosovalı yıldız soluna çekeren vurdu; ancak kalecinin üstüne geldi. Dönen topta Kerem müsait bir açı bulsa da zamanlamayı ayarlayamadı.

64. dakikada Barış Alper Yılmaz ve Leo Dubois oyuna girerken Dries Mertens ve Kazımcan Karataş çıkan isimler oldu. 70’te Barış ilk pozisyonuna girdi. Sağ çaprazdan rakibini ekarte ederek vuran Barış Alper’in vuruşu kalecinin kucağında kaldı.

73’te Kerem Aktürkoğlu’nun usta işi ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Barış Alper Yılmaz, kaleciyi geçerek topu filelere gönderdi: 1-3. Bu dakikadan sonra Galatasarayımız rahat bir oyun ortaya koydu.

78’de kornerden Kerem’in ortasında Sergio, kafa vuruşuyla fileleri sarstı! Şampiyonluk şarkıları söylemeye bu dakikadan itibaren başladık! 1-4.

89’da Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün’ün mükemmel pasında savunma arkasında topla buluştu. Kerem müsait pozisyonda ayağının içiyle uzak köşeye vurdu; ancak top az farkla auta çıktı.

5 dakikalık uzatma anlarında Ali Sowe, kalemizi yoklarken Muslera şık bir kurtarışla geçit vermedi. Son saniyede Kitsiou’nun ceza yayından vuruşu da efsanemiz Nando’nun eldivenlerinde kaldı. Mücadeleyi 4-1 kazanan takımımız sahada doyasıya şampiyonluğu kutladı.

Takımımız Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında evinde Fenerbahçe ile formalite maçına çıkacak. 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları