loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray'da müthiş iddia

Galatasaray'da müthiş iddia
Tarih: 11.02.2012 - 18:42
Kategori: Spor

Ünal Aysal'ın asıl amacı bu mu?

Galatasaray'ın hisselerini toplamaya başlayan Mandiiragan isimli fonun, Aysal'la bağlantısının bulunduğu, asıl amacın piyasadaki hisseleri İnan Kıraç'ın başkanlığındaki Galatasaray Eğitim Vakfı'na devretmek olduğu öne sürüldü.

Sarı-Kırmızılı camiada dengeleri sarsacak müthiş bir iddia gündeme geldi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün borsadaki hisselerini bir süredir Lüksemburg merkezli bir fon şirketi olan Mandiiragan topluyordu. Eski başkan Adnan Polat, piyasadaki hisseleri kulübe kazandırmış ve oranı yüzde 82’ye kadar yükseltmişti.

Finansal kriz gerekçesiyle...

Ünal Aysal ise göreve geldikten sonra finansal krizi çözmek adına bunların yüzde 27’sini elden çıkardı. Mandiiragan fonunun elinde de yüzde 25’ten daha fazla oranda hisse bulunduğu öğrenildi.

Lüksemburg merkezli bu firmanın arkasında kim olduğu da dolayısıyla merak konusu haline geldi. Kulislerde dolaşan iddiaya göre, hisseleri satarken, “Başkanlıktan ayrılırken hisseleri yerine koyacağım” diyen Aysal’ın, fonla arasında bağlantı bulunuyor.

Yüzde 51’i kulüpte ama...

Asıl planın ise piyasadaki yüzde 49’luk hissenin fonlar aracılığıyla toplanıp, tekrar geri alınarak İnan Kıraç’ın başkanlığını yaptığı Galatasaray Eğitim Vakfı’na aktarmak olduğu öne sürüldü. Bu durumda Galatasaray Eğitim Vakfı’nın kulüp üzerindeki gücü hayli artmış olacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları