loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray'da puşili mezuniyet

Galatasaray'da puşili mezuniyet
Tarih: 05.07.2012 - 15:40
Kategori: Sağlık, Yaşam

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri 'puşi'lerle mezun oldular...

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri mezuniyet törenine puşileriyle katılarak "Tutuklu Öğrencilere Özgürlük" pankartı açtı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde geçen gün düzenlenen törende "Tutuklu öğrencilere" destek eylemi, Galatasaray Üniversitesi’yle sürüyor.

Galatasaray Üniversitesi'nde dün yapılan Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninde hukuk fakültesi öğrencileri, "puşi" takarak "Tutuklu Öğrencilere Özgürlük" pankartı açtı. Öğrenciler salondaki ailelerinden, hocalarından, konuklardan uzun süre alkış aldı.

Bianet’in haberine göre, Hukuk Fakültesi'ni birincilikle bitiren Cihan Yüzbaşıoğlu konuşmasında "Bizler hukuk öğrencileri olarak mezun olduk ama yüzlerce öğrencinin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını biliyoruz ve bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu durumun aldığımız hukuk eğitimiyle örtüşmediğini de biliyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce okullarına dönmesini istiyoruz" dedi.

Kırmızıgül: Bu eylem tutuklama ve yalnızlaştırma politikasının toplumda karşılık bulmadığının da en büyük göstergesi

Hakkındaki tek delil taktığı puşi olan ve uzun süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılarak tutuksuz yargılanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cihan Kırmızıgül de tutuklanmasaydı, bu dönem mezun olacaktı.

Cihan Kırmızıgül pankart açma eylemini şöyle değerlendirdi:

"Bu dayanışma eylemini çok önemli buluyorum. Bu eylemlerle, hapsedilmeye çalışılan öğrencilerle dışarıdaki öğrenciler arasında köprüler kuruluyor. Yapılmaya çalışılan, bu köprüleri yıkıp, tutuklu öğrencileri daha da yalnızlaştırmak. Eğitim sisteminin kendini var etmeye çalıştığı bu törenlerin birer protesto eylemine dönüşmesi, tutuklama ve yalnızlaştırma politikasının toplumda karşılık bulmadığının da en büyük göstergesi."

Cihan Kırmızıgül, Kağıthane’de bir markete molotof kokteyli atılması üzerine olay yerine yakın bir yerde puşi taktığı gerekçesiyle gözaltına alınıp, gizli tanık ifadesiyle de 25 ay tutuklu kalmıştı. 11 Mayıs'taki duruşmada mahkeme, 11 yıl 3 ay ceza vermişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları