loading
close
SON DAKİKALAR

Galibiyeti mektupta gizliymiş

Galibiyeti mektupta gizliymiş
Tarih: 12.02.2012 - 16:37
Kategori: Spor

F.Bahçe'nin Orduspor maçında Metris'te bulunan Başkan Aziz Yıldırım'ın mektubuyla motive olduğu öğrenildi.

Lige Orduspor galibiyetiyle başlayan F.Bahçe'nin bu maça Metris'te bulunan Başkan Aziz Yıldırım'ın mektubuyla motive olduğu öğrenildi. Çoğaltılıp yabancı dillere de çevrilen mektup karşısında duygulanan futbolcular, galibiyeti Başkan Yıldırım'a hediye etti. 3 puanı getiren golün sahibi Baroni de formasını cezaevine gönderdi.

Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk haftasında Orduspor'u 1-0 yenerken, bu maça Sarı-Lacivertli futbolcuların ilginç gol sevinci damga vurdu. Cristian Baroni, attığı golden sonra yedek kulübesinin önüne gelerek sevincini burada takım arkadaşlarıyla yaşadı. Brezilyalı oyuncu, yedek kulübesindeki Sezer Öztürk'ten kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü alarak tribünlere doğru gösterdi. Sarı-Lacivertli futbolcular maç öncesi de formalarının üzerine bu tişörtleri geçirerek sahaya çıktı.

Fenerbahçe'de oyuncuların böylesine organize bir olaya imza atmasının nedeni ise dün anlaşıldı. Metris Cezaevi'nde tutuklu olan Başkan Aziz Yıldırım'ın, Orduspor maçı öncesi futbolcu ve teknik heyete mektup göndermesinin herkesi çok duygulandırdığı öğrenildi. Başkan Yıldırım, "Sevgili Aykut Kocaman, değerli arkadaşlar, sevgili Fenerbahçeli futbolcu kardeşlerim, değerli evlatlarım.'' hitabıyla başlayan ve herkesi duygulandırmasının yanı sıra takımı ateşlediği mektupta şu ifadeleri kullanmıştı: "Sahada kazandığınızı başka yerlerde geri almaya çalışanlara karşı sessiz bir isyan içindesiniz. Kırgınlığınız, kızgınlığınız belki de yıllarca hiç geçmeyecek. Ama mazinizde bir tarih yattığını unutmayın ve hiç merak etmeyin; emeğimizi ve sahada ortaya koyduğumuz mücadeleyi görmeyenler bu soruşturmanın sonunda tüm camiamızdan ve sizlerden özür dileyecektir."

İşte cezaevinden gelen bu duygusal mektup çoğaltılarak tüm futbolculara dağıtılırken, kadrodaki yabancı oyuncuların da anlaması için mektubun birçok dile çevrildiği bildirildi. Orduspor önünde Başkan Yıldırım'a jest yapmak isteyen başta Emre ile kaleci Volkan olmak üzere futbolcuların da hemen tişört bastırdığı belirtildi. Maç sonrasında milli kaleci Volkan'ın şu sözleri ise Aziz Yıldırım'a karşılık niteliğindeydi: "Başkanımızın gözü arkada kalmasın, bizler buradayız. Biz onun evlatlarıyız ve bize bıraktığı Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz." Bu arada, Orduspor maçında Fenerbahçe'yi galibiyete taşıyan golü atan Baroni'nin formasını Aziz Yıldırım'a gönderdiği ortaya çıktı.

AVRUPA'DA SON 5 YILA FENERBAHÇE DAMGASI

Şike soruşturması nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe, son 5 yıl göz önüne alınarak yapılan UEFA sıralamasında 42. sırada yer alarak, en başarılı Türk takımı oldu. Kulüplerin son 5 yıl içinde gösterdikleri performanslara göre hazırlanan sıralamada, Sarı-Lacivertliler, 40,815 puanla Türk takımları arasında en üst basamakta yer alıyor. Bu sezon puan kazanamayacak olan F.Bahçe'yi, yine bu sezon Avrupa'da yer almayan Galatasaray 37,815 puanla 46. sırada yer alarak izliyor. Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başaran Beşiktaş da 31,315 puanla 55. sırada. F.Bahçe'nin yerine Devler Ligi'ne alınan Trabzonspor ise ilk 100'e giremedi. Bordo-Mavililer 104. sırada kaldı. Avrupa'da Barcelona fırtınası yaşanmasına rağmen UEFA sıralamasında Manchester United zirveye oturmuş durumda. İngiliz ekibini, İspanyol Barcelona izlerken bir diğer İngiliz temsilcisi Chelsea 3. durumda bulunuyor.

YOBO MAHCUP ETMEDİ

Fenerbahçe'nin Everton'dan bir sezon daha kiraladığı Joseph Yobo, kendisini ısrarla isteyen Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın yüzünü kara çıkarmadı. Orduspor maçında müthiş bir performans sergileyen Nijeryalı defans, Bilica ile yan yana görev yapmasına ve Lugano'nun yokluğuna karşın çok başarılı bir grafik çizdi. Yobo, aynı zamanda bu hafta oynanan 9 karşılaşmada en çok isabetli pas veren (60) futbolcuydu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları