loading
close
SON DAKİKALAR

GATA'da kaos çıkartan düzenleme

GATA'da kaos çıkartan düzenleme
Tarih: 12.02.2012 - 18:55
Kategori: Gündem

650 sayılı KHK ile 2955 sayılı GATA Kanunu'nun 32'inci maddesine ilave edilen fıkra GATA'da kaosa neden oldu.

Tam Gün Yasası kapsamında 650 sayılı KHK ile 2955 sayılı GATA Kanunu’nun 32’inci maddesine ilave edilen fıkra GATA’da kaosa neden oldu.

Düzenleme ile GATA’da görevli öğretim üyeleriden muayenehanesi olanlara ‘erler ve askeri öğrenciler dışında hasta bakmalarına yasak’ getirildi.

Paşalar dahil hiçbir hastanın öğretim üyelerine muayene olamayacağı bu durumun hastaneden muayenehanelere göçe yol açtığı belirtildi. Kararname ile GATA’da görevli öğretim üyeleri muayenehaneleri varsa tazminatlarında bir kesinti yapılarak hastanede sadece er-erbaş, askeri öğrenci ile terör mağdurlarına bakabilecek.

GATA’nın Kadın-Doğum, Çocuk Hastalıkları ve Geriatri gibi bazı kliniklerinde muayenehanesi olan doktorlar, hiç hasta bakmadan sadece eğitim-öğretim faaliyetleriyle mesailerini tamamlayacak. Uygulamanın kliniklerde muvazzaf ve emekli askerlerler, sivil memur ve ailelerini muayene edecek doktor bulunamamasına yol açaçağına ve hastaların usta hocalara muayene olmak için muayenehanelere gitmek zorunda kalacağına dikkat çekildi.

Ayrıca, işlemlerinin hastane ortamı gerektirmesi durumunda ‘eğitim hastası’ oldukları söylenerek muayenehanede yapılamayan işlemlerin hastane ortamında yapılmasının sağlanacağıda iddia edildi.

O FIKRA ÇIKARILMALI

Muayenehanesi olmayan doktorların iş yüklerinin çok artacağı ve muayenehane sahiplerinin yoğunluk olmadan para kazanmaya devam etmelerinden rahatsızlık duydukları belirtildi. Uzmanlar 26 Ağustos 2011 tarihli kararname ile Tam Gün Yasasıyla ilgili olarak GATA kanununa eklenen fıkranın çıkartılması ve GATA’da görev yapan öğretim üyelerinin tazminatlarını da alarak çalışmalarına devam etmelerinin aksaklıkları gidereceğini vurguladı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları