loading
close
SON DAKİKALAR

Gaytancıoğlu, Bosna Hersek'e gidiyor

Gaytancıoğlu, Bosna Hersek'e gidiyor
Tarih: 10.07.2015 - 12:18
Kategori: Siyaset

CHP Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM CHP Grubu tarafından Srebrenitsa Katliamı'nın 20. yılı anma etkinliklerine katılmak üzere görevlendirildi.

Bosna Hersek'teki etkinliklere Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancığolu ile birlikte Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'de Cumhuriyet Halk Partisi'ni temsilen katılacak.

1995 yılında Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde 8 binden fazla Boşnak'ın katline yol açan soykırımın anma etkinlikleri 10-11 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu; ''II.Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olan Srebrenitsa Soykırımını büyük bir üzüntü ile hatırlıyor ve kınıyorum. Vicdanların ağır yaralandığı, insanların vahşice öldürüldüğü, insanlığa karşı işlenen bu suçu unutmak mümkün değil. Katliama maruz kalan tüm şehitleri rahmetle anıyor, Boşnak kardeşlerimizin acısını yüreğimde hissettiğimi belirtmek istiyorum''dedi.

Vişne Haber Ajansı-Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları