loading
close
SON DAKİKALAR

Gaz Sızıntısı Vatandaşları Hastanelik Etti

Gaz Sızıntısı Vatandaşları Hastanelik Etti
Tarih: 11.02.2012 - 19:24
Kategori: Yerel

Silifke Sanayi Sitesinde bir hurdacının, Taşucu Beldesindeki Seka fabrikasından aldığı hurda bidonlardan birinin kapağını açarken sızan Klor gazı 100 kişiyi hastanelik etti.

Silifke Sanayi Sitesinde bir hurdacının, Taşucu Beldesindeki Seka fabrikasından aldığı hurda bidonlardan birinin kapağını açarken sızan Klor gazı 100 kişiyi hastanelik etti. 

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çevreye yayılan gaz çevrede tesirini gösterdi. Öksürük, solunum zorluğu, göz yaşarması ve boğaz gıcıklaması şikayetleri olan vatandaşlar, Silifke Devlet Hastanesinde akın ettiler. Ölenin olmadığı gaz sızmasında 100 kişinin aynı şikâyet ile hastanede tedavileri yapıldı. Başvuranların çoğunluğu ayakta tedavi edilirken, bazı hastalarda yatarak tedavilerine devam edildi. 

Sızan gazın insan hayatındaki olumsuz etkileyip etkilemediği ise araştırılıyor. İlçe çevre müdürlüğü ve Sivil Savunma olay yerinde inceleme yapıyorlar. Üzücü bir hadisenin yaşanmaması adına tedbiren Sanayi bölgesindeki iş yerleri ve olular kapatıldı. Silifke Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Turgut ise, sabah saatlerinde meydana gelen olayı duyduklarında hemen olay yerine intikal ettiklerini ifade etti. Gazın sızmaya başladığı anda ekibiyle birlikte giderek gazın dağılmaması için bidonun ağzını kapattıklarını açıklayan Başkan Turgut, "Sanayi esnafımızda ve çevrede şu ana için hayati bir tehlikemiz yok. Gazdan etkilenen arkadaşlarımız hastanede tedavi oldular. Yarın inşallah ekmek tekneleri olan iş yerlerini açabileceklerdir. Gazın mahiyeti hakkında ise olay yerinde inceleme yapacak olan uzman ekipler tarafından tanı konulacak." dedi. 

Silifke Toplum Sağlığı Merkez Başkanı Dr. Yüksel Eren ise sızan gazın klor olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, gazın tesiri ve cinsi konusunda kesin tanının ise, Mersin Çevre Müdürlüğünden gelen ekiplerin bu tanıyı koyacaklarını açıkladı. 

Okul ve iş yerlerini bu günlük tedbir amaçlı kapatıldığını belirten Dr. Eren, "Gaz mahiyeti hakkında net bir tanı için tahlil neticelerini bekleyeceğiz. Şu an itibariyle hastaneye nefes darlığı, öksürük, göz yaşarması ve boğaz gıcıklaması gibi gazdan etkilenen hastalarımız hastanemiz acil servisinde tedavi edilmişlerdir. Çoğu hastamız ayakta tedavileri yapılıp taburcu edilirken 20 civarındaki hastamız hastanemizde, önceden astım, kalp önemli rahatsızlıkları bulanan hastalarımızda yine tedbiren müşahede altında tutulmaktadır." diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları