loading
close
SON DAKİKALAR

Gazze’de çocuklar

Melih Aşık
Tarih: 04.01.2024
Kaynak: Melih Aşık - Milliyet

Melih Aşık; İlgili tüm makamlara çağrı... Yeni yılda okullarda 20 milyon öğrencimiz 1 TL’ye ayran içip, 5 TL’ye tost yiyebilmeli... Aynen Meclis’teki gibi. Ve su da ücretsiz olmalı.

Gazze’den gelen onca vahşet fotoğrafı ve haberi arasında bizi en çok etkileyeni şu oldu:

“Gazze’de 1 Ekim’den bu yana 1000’den fazla çocuğun bir veya iki bacağı kesildi.”

Açıklamayı Cenevre’de UNICEF Sözcüsü James Elder yapıyor...

Gazze’de çalışan bir doktor, malzeme yetersizliğinden bu ameliyatların çoğunu ağrı kesici olmadan yaptıklarını anlatıyor...

Bu çocuklar daha dün fakir evlerde kıt kanaat yaşarken en azından sokak aralarında top peşinde koşuyor, sefalet yaşamına biraz olsun çocuk neşesi katabiliyorlardı.

Artık o mutlu günleri bir daha göremeyecekler.

Savaş vahşetine kurban gidenler daha talihli sayılır.

Ölen bir anlamda kurtuluyor.

Bu çocuklar ömür boyu iki ayağı olan bir insanın mutluluğunu özleyecekler, tek bacakla ya da hiç bacaksız yaşamanın bitmeyen sıkıntılarını taşıyacaklar.

Bugün Gazze için üzülenler yarın bu kadersiz çocuklara birer protez ayak için yardım kampanyası açarlar mı? Devlet böyle bir yardımı gündemine alır mı? Alacağını ummak istiyoruz.

İki ayağı yere basan herkes bu acıya ortak olmalı.

CÜZDAN

TÜİK aylık ve yıllık enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon tahmin edildiği gibi yıllık yüzde 65 düzeyinde ilan edildi.

Önümüzdeki yıl için de yüzde 36 oranı veriliyor...

Bu oranlar yorumlanırken “Enflasyon düşecek, düşüyor” gibi deyimler kullanılıyor. Kamuoyunda fiyatlar düşecekmiş gibi bir hava uyanıyor.

Hayır, fiyatlar düşmeyecek... Sadece artış hızı yavaşlayacak... Verilen rakamlar bize bunu anlatıyor...

Demektir ki, bu yıl da enflasyonla yaşamaya devam edeceğiz...

Bu arada emekli zamları da açıklandı... Son 6 aylık enflasyona göre hesaplanmış... Yüzde 37,57 rakamına varılmış... Emekliler arasında bir anket yapılsa da bu oranlara inananların oranı ölçülse... Sonuç ne çıkardı merak ederiz!

ÇAĞRI

İlgili tüm makamlara çağrı... Yeni yılda okullarda 20 milyon öğrencimiz 1 TL’ye ayran içip, 5 TL’ye tost yiyebilmeli... Aynen Meclis’teki gibi. Ve su da ücretsiz olmalı...

VERİNİZ

Hukukçu Gönenç Gürkaynak mesaj çekmiş... Diyor ki:

“Üç yıldır ülkemizdeki vergi rekortmenleri açıklanmıyordu. Az evvel açıklamışlar... İsmini açıklamayan 7 kişi dışında benden daha çok vergi ödemiş şu 6 kişi var: Selçuk Bayraktar, Rahmi Koç, Mehmet Tara, İpek Kıraç, Ömer Koç, Erman Ilıcak...”

Gelirini avukatlık yaparak sağlayan Gönenç Gürkaynak’ın vergi rekortmenleri sıralamasında 14’üncü sırada yer alması ve onu aşabilen sadece 13 iş insanının bulunması ülkedeki vergi düzeni konusunda bir fikir veriyor olmalı...”

UZAYDA 14 UZUN GÜN!

İlk uzay seyahatimiz 17 Ocak’ta başlıyor. THK pilotu Albay Alper Gezeravcı’nın Türkiye’nin ilk astronotu olarak 17 Ocak’ta uzaya çıkması bekleniyor. Uzay gezisini ABD’nin Houston şehrinde Axiom Space isimli bir şirket düzenliyor. Sanayi Bakanı Fatih Kacır, 14 gün sürecek uçuşta biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda deneyler gerçekleşeceğini söylüyor. Teknoloji yazarı Füsun Sarp Nebil’in yazdığına göre uçuşun 55 milyon dolarlık bedeli de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan çıkacak.

Axiom Space adlı şirketin düzenlediği bu üçüncü uçuş... Albay Gezeravcı uçuşu bir İtalyan ve bir İsveçli savaş uçağı pilotuyla paylaşacak; uçuş komutanı ise ilk iki uçuşa da komuta eden Axiom şirketinin kadrolu astronotu olacak.

14 günlük geziden şirket kaba bir hesapla en az 165 milyon dolar topluyor. İyi ve sağ salim uçuşlar dileyelim.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları