loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti'nin 5. Oğanüstü kurultayında 4 aday yarışacak

İYİ Parti'nin 5. Oğanüstü kurultayında 4 aday yarışacak
Tarih: 27.04.2024 - 10:32
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler sonrası olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldı. Akşener, kongrede aday olmayacağını açıkladı. 4 Aday yarışacak.

İYİ PARTİ 5. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA MERAL AKŞENER ADAY DEĞİL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler sonrası olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldı. Akşener, kongrede aday olmayacağını açıkladı. Seçimde beklediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlendi.

İYİ Parti de Genel Başkanlık yarışı için adaylığını açıklayan isimler; TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz ve İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın yarışacak.

İYİ Parti kurultayında 4 aday yarışacak.

4 ADAY YARIŞIYOR

5. olağanüstü kurultayda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışıyor. Kurultayda 1007 delegenin kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ile Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz için başlattığı imza sürecini tamamladı.

Buna göre, genel başkan adaylarının tamamı gerekli imza sayısına ulaştı. Tüzüğe göre, genel başkanlığa aday olabilmek için her bir adayın, 1302 delegeden en az 66'sının imzasını alması gerekiyor.

Tüm adaylar yeterli imzayı alarak adaylaştı.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayına, Kurultay Organizasyon Komitesinin aldığı karar uyarınca salona delegeler, il, ilçe ve belediye başkanları davetli gazeteciler haricinde seyirci alınmıyor.

İYİ Parti Kurultayında 4 aday Müsavat Dervişoğlu, Mehmet Tolga Akalın, Koray Aydın ve Günay Kodaz sırasıyla konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları