loading
close
SON DAKİKALAR

Millet tek adamı ve rejimi değiştirme iradesini ortaya koydu

Orhan Bursalı
Tarih: 15.05.2023
Kaynak: Orhan Bursalı - Cumhuriyet

Orhan Bursalı; Tüm ülkeyi, seçmenin en az yarısını, tüm devlet imkânlarını haksız ve hukuksuz kullanarak yanıltmanın kıskacı altına alan bir yarı diktatör ama tam otoriter yönetimin yarattığı bir kargaşa içinde bu yazıyı yazıyorum.

Anadolu Ajansı’nın (AA) manipülasyonlarının yarattığı belirsizlik ve kafa karışıklığı ortamında, seçim sonuçları konusunda yazı yazmanın zorluğu... Halk TV salonunda bekleyen gazeteci arkadaşlara “Nasıl bir yazı yazarsınız” diye sordum. “Yazma”“Eski yazını gönder” benzeri öneriler geldi...

AA’nın ve tüm medyanın özgürleşmesi, mesleki açıdan beni en çok ilgilendiren konu. Şüphesiz bunun için de bu otoriter, seçim süreci boyunca sahte propaganda ile, millet iradesini saptırmak için türlü çeşitli yalanı devreye sokan, demokrasiyi sandığa indirgemiş, sandığı bile AA aracılığıyla aldatmaya yönelen iktidarın değişmesi gerekir. 

Şu anki duruma göre, Kılıçdaroğlu ilk turda kazandı demek zor. Buradaki arkadaşların genel kanaati seçimin ikinci tura kalacağı yönünde.

OLASILIK VAR

Ama bence hâlâ ilk turda kazanma olasılığı var, burada dayanağım, beklendiği gibi AKP’liler Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu çok sayıda sandığa itiraz ettiler, dolayısıyla bu oylar ıslak imzalı tutanaklara geçemedi ve açıklanamadı.

YSK’nin ıslak imzalı tutanaklarının saat 21.00’deki sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu, yuvarlayarak söylüyorum 1 puan önde, yüzde 48’e 47.

AKP’nin itiraz ettiği çok sayıda sandıktaki toplam oy sayısını bilemediğimiz için, bu oyların Kılıçdaroğlu’nun oylarını ne kadar artıracağını da tahmin edemiyoruz. 

AA’NIN AMACI

Yazıyı göndermek zorundayım. 

Anadolu Ajansı’nın her seçimde bunu yaptığını biliyoruz:

Birincisi, kaybettik duygusu yaratarak muhalefetin sandıkları terk etmesini sağlamak. İkincisi, sonuçlara sürekli itiraz ederek, kesinleşmelerini önlemek, belki de seçim kurullarının ve YSK’nin kendi dayattıkları sonuçlar yönünde karar vermesini sağlamak.

Yargı bu tuzağa düşer mi bilmiyorum. Ülkede kaos yaratmaya yanaşacağını sanmıyorum. 

Sonuç eninde sonunda belli olacak.

Tüm ülkeyi, seçmenin en az yarısını, tüm devlet imkânlarını haksız ve hukuksuz kullanarak yanıltmanın kıskacı altına alan bir yarı diktatör ama tam otoriter yönetimin yarattığı bir kargaşa içinde bu yazıyı yazıyorum.

İkinci tura kalırsa, ülke için iyi olmaz. 

MİLLET: TEK ADAMI İSTEMİYORUZ

Şimdilik yazıyı keseyim, belirsizlik biraz kaybolur ve zaman da olursa, eklemeler yaparım.

Güzel günleri bu ülke ve bu millet hak etmiştir.

Ülkenin geleceğine yönelik aydınlık insanları rejimi ve tek lideri değiştirme iradesini beyan etmiştir.

Bu seçimin en önemli sonucu budur.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları