loading
close
SON DAKİKALAR

Kütahya’da ittifak korkusu

Yalçın Bayer
Tarih: 22.02.2019
Kaynak: Yalçın Bayer-Hürriyet

Yalçın Bayer: Kütahya 163.360 seçmen sayısına sahip. AKP adayı avukat Ahmet Sami Kutlu. Yıllardır parti içinde bulunuyor; naif, ahlaklı dürüst bir isim olarak tanınıyor.

Vatandaş yeni yeni tanımaya başlamış kendisini. MHP adayı Prof. Dr. Âlim Işıkeski milletvekili bir akademisyen. 2014’teki yerel seçimlerde AKP adayı Kamil Saraçoğlu karşında %2’lik bir oy kaybı ile başkanlığı kaybetmiş. Oy potansiyeli yüksek gözüküyor. Âlim Işık’ın ciddi bir siyasi ağırlığı var.

CHP adayı Eyüp Kahveci Ordu’lu... Danışmanlık ve Eğitim merkezi var. Sektöründe birçok firmaya danışmanlık eğitimleri ve seminerler vermiş. Tanınmış bir kişi değil. Kütahyalı olmayışı bir dezavantaj.

İYİ Parti, SP ve DP de aday çıkartıyor. İYİ Parti ve CHP ortak adayda mutabık kalamadı. AKP-MHP’nin de ittifaka gitmemesi ilginç... Nedeni ise tek bir aday gösterilirse her iki partiden birine kızan oyunu CHP’ye verebilir.

DİJİTAL ÇAĞ

20 MİLYON öğrencimize 2 satır kod yazma, 2 sayfa elektrik-elektronik bilgisini mutlaka vermeliyiz.

Endüstri 4.0, yapay zeka, STEM, akıllı aygıtlar, robotlar bize bunu söylüyor.

21. yüzyılda sadece patates yiyerek ayakta kalamayız.

Kodlama bilen kişiler farklı düşünür. Yenilik düşünür. Asalak olmaz. Kahvede uyuklamaz. TV esiri olmaz.

Her okul teknik öğretime doğru yönelmelidir.

Kodlama öğrenmek hiç zor değildir. Okuma-yazma bilen herkes bu işe adım atabilir. Her evde kodlama çalışması yapılabilir. Gereken sadece bir bilgisayar ve 100-200 TL’lik elektronik gereçtir. Ali ÖZDEMİR

CHP LİSTELERİ EŞ DOST VE AKRABAYLA DOLDURULDU

KEYFİ UYGULAMALAR KAYBETTİRİR

ÜYEYE dayalı önseçimi kaldıran, örgütü yok sayan, eğilim yoklaması bile yaptırmayan CHP Genel Merkez yönetimi başka ne yaptı, biliyor musunuz?

Listeleri eş dost ve akraba ile doldurdu. Bunun siyasetteki adı ‘nepotizm’dir! Bu yöntem CHP’ye yakışmıyor.

Eski milletvekili Barış Yarkadaş, “CHP yönetimi ‘başkanlık’ denilen sistemi bekliyor. Bu yöntem sosyal demokratların olamaz. Olmamalıdır! Ortalığa saçılan listeleri gördükçe, 9-10 Mart 2018’de yaptığım uyarının haklılığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Tablo herkesi üzüyor. Yönetim önseçimden kaçtıkça, listeleri ‘Eşi dostu, akrabayı ayazda bırakmayalım’ anlayışıyla hazırlamayı alışkanlık haline getirdikçe, tabanımızın motivasyonu kırılmakta, sandığa olan ilgisi en alt düzeye inmektedir. Yönetimi uyarmayı misyonum gereği borç olarak görüyor ve ciddiyete davet ediyorum!” diyor.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından, Kılıçdaroğlu’nun 10 Mart 2018’deki tüzük kurultayında yaptığı “Herkes önseçime girecek” sözlerinin videosunu da paylaştı.

‘SEÇİM NASIL KAZANILIR?’

SİYASET bilimci ve araştırmacı Şeyda Taluk’un ‘Seçim Nasıl Kazanılır” adlı kitabı piyasaya verildi. Dünya çapında başarılı olmuş seçim kampanyalarını inceleyen ve bunlardan 101 öneri çıkaran Taluk, siyasal kampanyaları bir ‘gerilla savaşı’ olarak nitelendirirken, bir seçimin kazanılması için neler yapılması gerektiğini ‘seçim-iletişim’ ilişkisini kitabıyla ortaya koyuyor.

VE SON KİTAPLAR

Murat Yetkin ‘Kürt Kapanı-Şam’dan İmralı’ya Öcalan’ (Doğan), Kerem Çalışkan ‘1919 Mustafa Kemal Mucizesi’ (Remzi), Halit Kakınç ‘Yazılmamış Bir Tarih’(Destek), Yenal Bilgici ‘İlber Ortaylı-Bir Ömür Nasıl Yaşanır’ (Kronik), Coşkun Bel ‘Ağlama Anne’ (Sokak Kitapları)

MESAJ PANOSU

CHP VE AKP’DE İSTİFALAR

EDİRNE Uzunköprü’de Kavacık köyünde kurulması planlanan organize sanayi bölgesini destekleyen isimlerin il genel meclisi ve belediye meclisi listelerinde ön sıralara yazılması nedeniyle AKP ve CHP karıştı. Sezer Kuruşar ve Mustafa Alaş AKP binası önünde basın açıklaması yaparak il genel meclisi adaylıklarından istifa ettiler; CHP belediye meclis adayları Kadir Ören ve Mehmet Can da istifa dilekçesi verdi; bu gelişmelerin arkasında Hazine arazilerinden pay kapma mücadelesi yatıyor.

‘SEÇİM RAKİBİ’ OLDULAR

KDZ. Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediyesi’nde 31 Mart’ta kıyasıya bir mücadele yaşanacak. 2014 seçiminde CHP aday adaylığı seçimini Emrah Yapıcı’ya karşı girdiği yarışı Gökhan Demirtaş kazanmış, AKP’ye 181 oy fark atarak başkan olmuştu. Demirtaş seçim öncesinde AKP safına katıldı. Geçen seçimde CHP adaylığı için yarıştığı Emrah Yapıcı ise şimdi CHP adayı. Demirtaş’ın AKP’ye neden geçtiği konusunda ilginç iddialar ortaya atılıyor.

‘HÜRRİYET İSTERİZ’

- ESKİ CHP PM üyesi gazeteci İdris Akyüz’ün amcası, eski milletvekili Halil Akyüz(80) Antalya’da vefat etti. Cenazesi önceki gün Of’ta kaldırıldı. Türkiye sevdalısı katıksız bir Atatürkçü, bir Cumhuriyetçi ve CHP’liydi. 1960’ta İstanbul Üniversitesi’nin önünde ağaca çıkıp, “Hürriyet isteriz!” diye haykıran hukuk fakültesi öğrencisiydi. Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdi. 1970’lerde CHP Trabzon İl Başkanlığı yaptı. 1980 Anayasası’na açıkça “Hayır” dedi. Erdal İnönü ile birlikte SODEP’in kurucuları arasında yer aldı.

BİLİYOR MUSUNUZ

HÜRRİYET’in uzun yıllar yazı işleri müdürlüğünü yapan ve bir süre önce yayınlanan ‘Babıâli’nin Öteki Yüzü’kitabının yazarı Tufan Türenç’in yarın 16.00’da Moda Tarihçi Kitabevi’nde okurlarıyla buluşacağını...

ADNAN Ekinci’nin YouTube üzerinden hafta boyunca medyada gündeme gelmiş olayların hukuksal arka planını yorumladığı ‘Adaletin Bu Mu Dünya’ adlı program yapmaya başladığını...

ŞİŞLİ için adaylığı gündeme gelen ancak CHP tarafından aday yapılmayan mevcut Erzurum Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın başvuruların son gününde tekrar Çat için aday olduğunu...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları