loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteci Mustafa Hoş'tan tren kazaları için 'oluyor bunlar' diyen Ulaştırma Bakanı Turhan'a tepki: Korkunç bir çürüme bu

Gazeteci Mustafa Hoş'tan tren kazaları için 'oluyor bunlar' diyen Ulaştırma Bakanı Turhan'a tepki: Korkunç bir çürüme bu
Tarih: 10.01.2019 - 09:45
Kategori: Gündem

Gazeteci Mustafa Hoş, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın tren kazalarına ilişkin sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

İhmallere bağlı olduğu anlaşılan ve onlarca canın yitirilmesine neden olan tren kazalarına ilişkin Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan tepki çeken bir açıklama yaptı.

8 Temmuz 2018'de Çorlu'da tren faciası meydana gelmiş, 25 yurttaş hayatını kaybetmişti. Son olarak 13 Aralık'ta Ankara'da Yüksek Hızlı Tren kılavuz trenle çarpışmış 9 kişi hayatını kaybetmiş, sinyalizasyon sistemi olmadığı ortaya çıkmıştı. Her iki kazada ihmaller zinciri olmasına rağmen sorumluluk makamındaki isimler koltuklarını korumaya devam ediyor.

Ulaştırma Bakanı Turhan, ihmalleri görmezden gelerek kazaların 'olağan' olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Turhan, "Geçen bir demiryolu kazası yaşadık. Bu kaza üzerinden hükümetimize şahsıma saldırılar, eleştiriler oldu. Kaza, oldu. İhmalimiz var yok bir şey demiyorum ama konu adli mercilerde inceleniyor. Bunların yönetimini yapmak projeyi ve altyapıyı yapmak kadar önemlidir. Bir hafta önce de Danimarka'da aynı hadise yaşandı. Kafa kafaya çarpışma oldu, oluyor bunlar. Yollarımızda her gün ortalama 11 insanımız ölüyor" dedi.

Özellikle Çorlu tren faciasındaki ihmaller zincirini Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ve paylaştığı belgelerle ortaya koyan gazeteci Mustafa Hoş Twitter hesabından bakanın açıklamasına tepki gösterdi. Hoş, "Ulaştırma bakanını bir kaç kez izledim. acaba ben mi çok hassas davranıyorum diye. çorlu’da ankara’da 34 insan hayatını kaybetti.”oluyor bunlar”diyor. ”hükümetimize, bana saldırıldı” diyor. ”ihmal var yok” diyor. sonra ”proje ve altyapıyı yapmak kadar önemli” diyor. benim kanım donuyor" ifadelerini kullandı.

Mustafa Hoş, "başkalarının ölümüne acısına ki sorumlulukları da var bu kadar yabancılaşmayı anlamakta zorlanıyorum. kendileri dışındaki insani her şeye karşı bu kadar kalın bir gaddarlık kuşanmayı anlamıyorum. kendilerine kıymık batsa dünyayı yıkıyorlar. korkunç bir çürüme bu" dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları