loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteci Nahit Duru hayatını kaybetti

Gazeteci Nahit Duru hayatını kaybetti
Tarih: 14.09.2019 - 08:50
Kategori: Yaşam

Tele 1 Yayın Kurulu Üyesi, ABC Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Nahit Duru hayatını kaybetti.

Usta gazeteci Nahit Duru'nun bir süredir KOAH tedavisi gördüğü, geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi gördüğü hastanede organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Nahit Duru için 15 Eylül Pazar günü Gazeteciler Cemiyeti’nde tören düzenlenecek. Duru'nun cenazesi öğle namazının ardından Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Nahit Duru, 1945'te Samsun’da doğdu. İlkokulu Samsun’da, ortaokulu Sivas’ta okudu. Liseye İstanbul’da başladı. 1964’te Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. İlk olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Bir yıl sonra iktisat fakültesine geçti. İktisat fakültesinde bir yıl öğrenim gördü. Sonra ayrılıp Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde Tiyatro Bölümüne geçti. Bir yıl sonra oradan da ayrıldı ve özel gazetecilik halkla ilişkiler yüksek okulundan mezun oldu.

Gazeteciliğe 1966 Ulus Gazetesinde başladı. Barış, Ankara Telgraf, Hürriyet gazetelerinde muhabirlik yaptı. Toplum, Yedi Gün dergileri, Politika gazetesi, Flaş gazetesinde çalıştı. Dünya gazetesinde görev aldı. Parlamento muhabirliği yaptı. 1980 sonrası Arayış dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Ardından Türk Haberler Ajansı’na girdi. 1994’te Best FM’de genel koordinatörlük görevini yürüttü. Duru'nun 1980 dönemini anlattığı "Arayış" isimli bir kitabı bulunuyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları