loading
close
SON DAKİKALAR

Gazetecilerden suç duyurusu

Gazetecilerden suç duyurusu
Tarih: 29.06.2012 - 10:31
Kategori: Medya

Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Atılım gazetesine yapılan baskın sonrası basın emekçileri İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde eylem gerçekleştirdi...

Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Atılım gazetesi ve Güneş Ajans’ın olduğu binaya önceki gün düzenlenen polis baskınını protesto etmek amacıyla bir araya gelen ETHA ve Atılım gazetesi çalışanları Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Özgür basın susturulamaz” pankartı arkasında bir araya gelen basın emekçileri, “ETHA susmadı susmayacak” sloganlarıyla yaptıkları eylemin ardından baskında görevli olan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Fiili olarak gözaltına alındık"
ETHA ve Atılım gazetesi çalışanları adına basın metnini ETHA editörü Arzu Demir okudu. Güneş Ajans’ın 50’yi aşkın polis tarafından basıldığını ifade eden Demir, deliller arasında görüntü ve fotoğraf arşivleri, ses kayıt cihazları, kamera ve fotoğraf makineleri, hafıza kartları, haber notları, bilgisayar harddiskleri ve onlarca kitap olduğu belirtti.

“Savcılığın hakkımızda verdiği herhangi bir gözaltı kararı olmamasına rağmen binadan çıkışımız engellendi” diyen Demir, şöyle konuştu: “Saatlerce binada fiili olarak gözaltında tutulduk. Bu nedenle haber takibi yapamadık. Abonelerimize gün boyu haber geçemedik. Polis, fiili olarak 1 gün boyunca yayınımızı durdurmuş oldu. 10 saat boyunca yaşadığımız tüm anti-demokratik ve hukuk dışı uygulamalardan dolayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden şikayetçiyiz.”

"TMY ve ÖYM kaldırılmalıdır"
Güneş Ajans’ın sahibi Fuat Uygur, düzenlenen polis baskınının hükümetin toplumsal muhalefeti bastırmaya çalışmasının bir parçası olduğunu ifade etti. Uygur, “Hükümetin uygulamalarına muhalif olan herkes bu süreçte Özel Yetkili Mahkemeler’in (ÖYM) ve Terörle Mücadele Yasası’nın (TMY) kaldırılmasını ana gündem edinmeli. Bu yasaya dayanarak 100’e yakın gazeteci, sendikacılar, öğrenciler tutuklandı. Hükümetin 3. Yargı Paketi’nde yer alan Terör Mahkemeleri’nin ÖYM’lerin yetkilerini devralacağını düşünüyorum” dedi.

Polisler hakkında suç duyurusu
Açıklamanın ardından ajans ve gazete emekçileri arama ve el koyma işleminde görevli olan polisler hakkında “görevi kötüye kullanma, hürriyeti tahdit, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından suç duyurusunda bulunuldu.

Sol Haber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları