loading
close
SON DAKİKALAR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. yıl dönümünde devlet erkanı Anıtkabir'de resmi törenlere katıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. yıl dönümünde devlet erkanı Anıtkabir'de resmi törenlere katıldı
Tarih: 10.11.2022 - 09:36
Kategori: Gündem

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de resmi tören düzenlendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene katıldı. Anıtkabir'deki tören, saat 08.50'de devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Devlet erkanı Anıtkabir'deki Atatürk mozolesine çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

 

Erdoğan, Anıtkabir özel defterine şöyle yazdı:

“Aziz Atatürk ebediyeti intikalinizin 84. yıl dönümünde zatı halinizi kahraman silah arkadaşlarınızı ve canları pahasına istiklalimize sahip çıkan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. En büyük eserim dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha müreffeh, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz. Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhun şad olsun.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları