loading
close
SON DAKİKALAR

Gaziantep FK 0-0 Trabzonspor

Gaziantep FK 0-0 Trabzonspor
Tarih: 10.04.2022 - 10:27
Kategori: Spor

Süper Lig’in 32. haftasında Trabzonspor deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 72’ye çıkardı, Gaziantep ise 41 puana ulaştı. Gelecek hafta Gaziantep FK deplasmanda Konyaspor’a konuk olacak, Trabzonspor ise sahasında Karagümrük’ü ağırlayacak.

Maçtan önemli anlar

18. dakikada Gaziantep FK'nin sol kanattan gelişen atağında, Sagal'ın gönderdiği topla ceza yayının önünde buluşan Muhammet Demir'in şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

19. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Ceza sahası içerisinde Visca'nın ortasında Cornelius topa kafayı vurdu. Direğe çarpan meşin yuvarlağı kaleci Günay Güvenç uzaklaştırdı.

27. dakikada sağ taraftan topla ilerleyen Figueiredo'nun ceza yayına yakın bir noktadan çektiği şutta kaleci Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı kornere çeldi.

35. dakikada sağ kanattan gelişen Gaziantep FK atağında Kitsiou, ceza sahası önünde topu Figueiredo'ya verdi. Bu futbolcunun pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Muhammet Demir'in vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak dışarı çıktı.

45+1. dakikada ceza sahası önündeki Hamsik'in pasında topla buluşan Nwakaeme'nin sert vuruşunda, kaleci Günay Güvenç meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.

50. dakikada Visca'nın sıfıra inip yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde önünde topu bulan Nwakaeme'nin sert şutu savunmadan döndü.

52. dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Peres'in ceza sahasına çevirdiği topa Visca'nın yaptığı sert vuruş bir kez daha savunmadan döndü.

53. dakikada gelişen Gaziantep atağında Figueiredo'nun kaleciden dönen sert şutunu Muhammet tamamlayarak ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı kalktı.

66. dakikada Peres'in sağ kanattan kale önüne çevirdiği tehlikeli topu kaleci Günay rakipten önce araya girerek uzaklaştırdı.

78. dakikada ceza sahası hemen dışı sağ çaprazında topla buluşan Abdulkadir'in vuruşu üstten auta çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın açıklamaları

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep FK maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ligin sonunda oynanan maçların final niteliğinde olduğunu belirten Avcı, “Gaziantep FK kendi evinde lider bir takım. Rakibimiz üçlü savunmayla oynayan ama aynı zamanda top rakipteyken beşliye dönen, diyagonal kenar ortalar atan, duran topu arayan ve bunda etkili olan, ligin ikinci topları en fazla alan ikinci takımı. Rakibin durumuna göre savunmada ve hücumda neler yapacağımıza yönelik planlarımızı yaptık. Topa sahip olacaktık, kenarları da kullanmak son derece önemliydi. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonlar var. Rakibin de geçiş hücumuyla yakaladığı pozisyonlar vardı. Kaptanımız Uğurcan’ın çıkardığı toplar oldu. Genelde oyun bizim elimizdeydi. İkinci yarıda da oyuncularım bunu zorladı ama oyunun her anını doğru oynamak gerekiyor. Zor bir takıma karşı oynadık. Şampiyonluk haftaları biraz sabır ister. Bu haftalarda bunu yaşıyoruz. Gönül isterdi ki önce burada, haftaya da kendi evimizde kazanıp bunu sonuçlandıralım ama cebimiz son derece dolu. Bugün iyi bir takıma karşı, karşılıklı stratejilerin olduğu bir oyun oynandı. Gol olmadı ama teknik ve taktik açısından bence iyi bir müsabaka oldu. Bir haftayı daha bitirdik. Önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız Karagümrük maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. ‘İyi ki Trabzonspor var’ dedirttiğimiz bir sezonu yaşıyoruz. Tüm Trabzonspor sevdalılarını, taraftarlarımızı sandıklarındaki bayrakları çıkartarak önümüzdeki hafta oynayacağımız maça bekliyoruz. Oyunda planlar ve organizasyonlar vardı ama bazen bireysel performanslar da bekliyoruz. Bugün özellikle ön tarafımız bu konuda biraz etkisizdi. Ona rağmen fırsatlar yakaladık. Bu oyunun içinde bunlar. Rakibe de başarılar diliyorum” dedi.

Marek Hamsik’in uzun bir aradan sonra maça başladığının da altını çizen Avcı, “Bugün bir kazancımız da Hamsik’in iki ay aradan sonra bizimle olması ve sakatlık olmadan maçı tamamlamasıydı. Aynı şekilde Hugo da öyle. Savunma merkezinde ve orta sahamızda böyle oyuncuların olması bizim daha dengeli ve daha doğru bir oyun oynamamızı sağlıyor. Siopis, Bakasetas ve Djaniny’nin cezaları bitti. Önümüzdeki hafta kadro kalitemiz ve rekabetimiz daha fazla olacak” diye konuştu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları