loading
close
SON DAKİKALAR

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, CHP’li meclis üyesinin belediye şirketleriyle ilgili sorularına yanıt vermekten kaçındı!

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, CHP’li meclis üyesinin belediye şirketleriyle ilgili sorularına yanıt vermekten kaçındı!
Tarih: 18.11.2019 - 10:54
Kategori: Gündem

Gaziantep’teki Şahinbey Belediyesi ‘bünyesindeki şirket sayısı, bu şirketlerin hangi alanlarda hizmet verdiği, bütçelerinin ne kadar olduğu, şirketlerde kimlerin görev yaptığı ve huzur hakkı’ gibi bilgileri açıklamadı.

Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan, 2 Eylül’de belediye bünyesindeki şirketlere ilişkin soru önergesi verdi. Kalkan önergesinde “Eylül ayı itibarıyla belediye bünyesinde kaç adet şirketin bulunduğu, bu şirketlerin isimleri, bu şirketlerin hangilerinin Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından kurulduğu, bu şirketlerin hangi alanda hizmet ettiği, bütçelerinin ne kadar olduğu, bu şirketlerdeki müdür, müdür yardımcıları, başkan ve başkan yardımcılarının kimler olduğu” yönünde sorular sordu. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; Ayrıca 2009 mart ayından bugüne belediye başkanının bu şirketlerin yönetiminde yer alıp almadığını da soran Kalkan önergesinde özetle şu ifadeleri kullandı:

“Başkan bu şirketlerin yönetiminde görev aldıysa ünvanı nedir? Herhangi bir ücret almış mıdır? 2009 Mart ayından bu yana belediye başkan yardımcıları veya belediyedeki müdürlerden bu şirketlerin yönetiminde görev alan olmuş mudur? Aldılarsa ünvanları nedir? Herhangi bir ücret almış mıdır? 2018 Ocak ayından bu yana şirketlerde ayrı ayrı belirtilmek üzere ne kadar huzur hakkı ödenmiştir?”

SORULAR YANITSIZ KALDI
Kalkan’a İlçe Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yollanan yazıda sorular yanıtlanmadı. 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu’nun 7’inci maddesinin ikinci fıkrası anımsatılan yazıda özetle “istenilen bilgiler özel bir çalışma gerektirmesi nedeni ile cevaplandırılamamıştır” denildi.

Kanunun 7’inci maddesinin ikinci fıkrasında “Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler” ifadeleri kullanılıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları