loading
close
SON DAKİKALAR

Gaziantep'te canlı bomba: 22 ölü 94 yaralı

Gaziantep'te canlı bomba: 22 ölü 94 yaralı
Tarih: 21.08.2016 - 02:41
Kategori: Gündem

Gaziantep de bir düğün salonunda canlı bomba saldırısı düzenlendi. Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Gaziantep'te bir düğün salonunda canlı bomba saldırısı düzenlendi. Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin de yaralandığı belirtildi.

AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan saldırıyı bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini açıkladı.

Gaziantep Valiliği, kına gecesinde düzenlenen bombalı saldırıda 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesinde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 22 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

AKP'li Erdoğan: CANLI BOMBA SALDIRISI

Gaziantep Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada saldırıda ölen ve yaralananlar olduğunu ilk gelen bilgiye göre saldırının canlı bomba ile gerçekleştirildiğini söyledi. Erdoğan, "Darbe girişimi başarısız olunca özellikle dikkatleri bu bölgeye çekiyorlar. Çünkü bir hedefleri var bu hedefleri için ellerinden geleni yapıyorlar ama boğulacaklar. Türkiye terör örgütlerinin tamamına kendisini kapatmış bir ülke. Teröre karşı bir parti hariç büyük bir dayanışma var. Biz teröre karşı geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep'teki bombalı saldırının failinin, gelen ilk bilgiler yönünde terör örgütü IŞİD'in yaptığını söyledi.

Şamil Tayyar, bir televizyon kanalındaki telefon bağlantısında gelen 100'ün üzerinde yaralı olduğunu aktardığı, saldırının ilk gelen bilgiler doğrultusunda terör örgütü IŞİD'in yaptığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100'ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler IŞİD'in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu'dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor."

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: AŞAĞILIK BİR ŞEY

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Milletimizin başı sağ olsun. Allah'tan sabırlar diliyorum. Gaziantep bunu hiçbir zaman hak etmedi. Öyle görülüyor ki son dönemde Türkiye hakikaten bir terör tehdidi ile karşı karşıya ama teröre taviz vermeyeceğiz. Düğün yerine saldırıda bulunmak aşağılık bir şey. Sayın Başbakanımız ile olayları biraz değerlendirdik . Bu menfur olaydan sonra Gaziantep'e geçmek üzere havalananına geçtim şu anda' diye konuştu.

IŞİD ŞÜPHESİ

Sokak düğünün Siirt Pervari ilçesindeki vatandaşların düğünü olduğu ve canlı bomba saldırısının IŞİD ile ilişkili olabileceği belirtiliyor. 
 
Öte yandan bugün Gaziantep'in Karkamış bölgesinden Türkiye'ye bir roketin atıldığı ve Türkiye'nin jet hızıyla karşılık verdiği biliniyor. Sınırın öte yanında da Özgür Suriye ordusununu IŞİD'e yönelik bir operasyon hazırlığında olduğu belirtildi. Bu nedenle IŞİD'in bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği de bölgeden kaynakların bildirdiği bilgiler arasında yer alıyor.

Karkamış'taki sınır bölgesindeki boş araziye 9 havan mermisinin de düştüğü gelen bilgiler arasında...

YAYIN YASAĞI

Öte yandan RTÜK, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları