loading
close
SON DAKİKALAR

Gaziantep'te işleme konulmuş kamu ihalelerinin durdurulması durumunda kaç işçi işsiz kalacak?

Gaziantep'te işleme konulmuş kamu ihalelerinin durdurulması durumunda kaç işçi işsiz kalacak?
Tarih: 08.10.2018 - 16:44
Kategori: Gündem

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep Valiliği’nin ihalesi başlamamış kamu projelerin yanı sıra halihazırda yapımına başlanmış kamu projelerinin de askıya alınması yönünde talimatını Meclis gündemine taşıdı.

Gaziantep Valiliği’nin yapımına başlanmış kamu projelerinin de askıya alınması yönünde talimatını Meclis gündemine taşıyan HDP'li Mahmut Toğrul yanıtlanması istemiyle Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak'a başlamış olan ihalelerin durdurulması durumunda kaç işçinin işsiz kalacağını sordu.

Önergesinin gerekçe kısımında enflasyon ve rekor seviyelere ulaşmış döviz kurları ile karşı karşıya kalındığını belirten HDP'li Toğrul, Berat Albayrak'ın “Enflasyonla topyekûn mücadele programı başlayacak. Enflasyonu yüzde 6'ya indireceğiz. Temel amacımız büyümeyi sağlam temeller üzerine kurmak. İhalesi başlamamış projeler askıya alınacak” şeklindeki sözlerini hatırlattı. Gaziantep Valiliği’nin ihalesi başlamamış kamu projelerin yanı sıra hâlihazırda yapımına başlanmış kamu projelerinin de askıya alınması yönünde verdiği talimatı aktaran HDP'li Toğrul, önergesinde "şantiyelerin tasfiyesi ile beraber Türkiye’de var olan işsizliğin daha da derinleşeceği, başlanmış projelerin askıya alınması durumunda yıpranma gibi maliyet arttırıcı gelişmelerin yaşanacağı yönünde kamuoyunda endişe oluşmuştur" ifadelerine yer verdi. 

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, yanıtlanması istemiyle Bakan Berat Albayrak'a şu soruları sordu: 

  1. Bakanlığınızca, Gaziantep Valiliği’ne ihalesi başlamamış kamu projelerin yanı sıra işleme konulmuş ihalelerin de durdurulmasına yönelik bir yönergeniz mevcut mudur?
  2. Gaziantep Valiliği’nin ihalesi başlamamış kamu projelerin yanı sıra işleme konulmuş kamu ihalelerin de durdurulmasına yönelik talimatı bilginiz dâhilinde midir?
  3. Gaziantep Valiliği’nin ihalesi başlamamış kamu projelerin yanı sıra işleme konulmuş kamu ihalelerin de durdurulmasına yönelik tasarrufu hangi yasa ya da yönetmelik çerçevesinde gerçekleşecektir?
  4. 2018 yılında kaç projesi bulunmaktadır? Bu projelerden kaçının ihalesi yapıldı? Ekonomik krizden dolayı, ihalesi başlamamış kamu projelerin yanı sıra işleme konulmuş ihalelerin de durdurulması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik kriz yoktur söylemiyle çeliştiğini düşünüyor musunuz?
  5. İşleme konulmuş kamu ihalelerinin de durdurulması durumunda kaç işçi işsiz kalacaktır? Bu tasarruf sonucunda toplamda ne kadar maliyet kaybı olacaktır?

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları