loading
close
SON DAKİKALAR

Gelibolu Belediyesi Yunanistan’ı Gezdi

Gelibolu Belediyesi Yunanistan’ı Gezdi
Tarih: 11.02.2012 - 23:22
Kategori: Seyahat

Gelibolu Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 40 kişilik kafile Yunanistan'a gezi düzenledi.

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 40 kişilik kafile, Gelibolu Lozan Mübadilleri Derneği’nin girişimleriyle Yunanistan’a düzenlenen gezide atalarının yaşadığı toprakları ziyaret etme fırsatı buldu.

İki günlük gezi kapsamında İpsala sınır kapısından Yunanistan’a giriş yapan heyet, ilk olarak Edessa ve köylerini ziyaret etti. Mübadelede gelinen köylerin ziyaretinin ardından Polikarpi’de çiçeklerle karşılanan Başkan Özacar ve beraberindeki kafile, burada uzun süre misafir edildi. Türk-Yunan dostluğunun yoğun şekilde yaşandığı gezinin ikinci gününde, Atatürk’ün doğduğu, çocukluk günlerini geçirdiği Selanik’teki “Atatürk Evi” ile “Beyaz Kule” ziyaret edildikten sonra, mübadelede Gelibolu’dan ayrılanların torunlarının çoğunlukta olduğu Perea Kasabası gezildi. Perea Belediye Başkanı Aleksandris Loannis tarafından samimi bir şekilde karşılanan Başkan Özacar ve beraberindeki heyet, ardından başkanlık makamına geçti. Karşılıklı plaketlerin sunulduğu ziyarette Başkan Özacar, mevkidaşı Loannis’e, “Sizin atalarınız Gelibolu’da, bizimkiler de bu topraklarda yaşamışlar. Lozan şehrinde imzalanan “Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi” kapsamında göç etmişler, yer değiştirmişler. Ama özünde hayat kültürümüz aynı. Birçok ortak değerlerimiz var. Bunları yaşatmak ve iki halk arasında dostluk köprülerini sağlamlaştırmak adına düzenlediğimiz gezilerin karşılıklı ve daha geniş kapsamlı olmasını arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

Perea Belediye Başkanı Aleksandris Loannis de, Özacar’a “Kendinizi burada yabancı değil, kendi memleketinde gibi hissediniz” sözleriyle hoş geldiniz derken, kendisi ile beraberindeki heyeti düzenleyecekleri “Film ve Turizm Festivali”nde görmek istediklerini belirtti.

Başkan Özacar da, kültürel alanlarda ortak projeler geliştirebileceklerini vurgulayarak, aynı daveti Perea Belediye Başkanı Loannis’i Uluslararası Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali için yaptı. Yunanistan gezisi çerçevesinde son olarak Kavala şehir turu yapılarak, Gümülcine’de bulunan Türk toplumu ziyaret edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları