loading
close
SON DAKİKALAR

Gelinlikte artık renkli kuşak moda

Gelinlikte artık renkli kuşak moda
Tarih: 02.09.2011 - 12:59
Kategori: Kadın

Her genç kız, en özel günlerinden birini yaşadığı düğününde bir masal prensesi kadar kusursuz görünmeyi hayal ederken, gelinlik tercihleri ise yaşadıkları ülkelere göre farklılık gösteriyor. Hangi ülke, nasıl giyiniyor? İşte o ayrıntılar ve sonbahar modas


İSTANBUL - Merkezi İzmir'de bulunan bir moda evinin sahibi Şenazi Köseoğlu, Türklerin dantel ve taşlarla süslü, kabarık, gösterişli gelinlikleri tercih ettiğini, Avrupalıların ise sadelikten yana olduklarını söyledi.

Köseoğlu, ''Avrupalı genç kızlar için yaptığımız gelinlikler sade, kumaşın yüzde 60'ı ipek, yüzde 40'ı polyester olarak üretiliyor. Türkiye'de ise 'Ben mutlaka ipek istiyorum' diyen pek olmuyor. Türk gelinler, kumaşa çok fazla önem vermiyor'' dedi.       

Avrupa ülkelerinde genç kızların gelinliğin altına hiçbir zaman jüpon giymediğini, gelinliğin tülle kabartıldığını belirten Köseoğlu, ancak Türkiye'de gelinlerin mutlaka jüpon (iç etek) kullandıklarını ifade etti.       

Avrupa ülkelerinde sadelik ön planda olsa da gelinlik seçimlerinin birbirinden farklı olduğunu anlatan Köseoğlu, şunları kaydetti:        

''Mesela Hollanda'da gelinliğin üzerinde aksesuar olarak çok küçük çiçekler kullanılırken, Alman gelinler üzerinde çok büyük çiçekleri olan gelinlikler istiyor. Almanya'da yaşayan Türk genç kızlar ise yine çok gösterişli, bol taşlı gelinlikten vazgeçmiyor. İtalyanlar gelinlikte fiyatı değil modeli önemserken, Fransızlar için gelinlikte fiyat çok önemli.''        

İRAN GELİNLERİ DEKOLTELİ VE TRANSPARAN
Libya'da tamamen swarovski taşlarla süslü, 6 metreye kadar uzayan kuyruklu, gösterişli gelinliklerin tercih edildiğini ve gelinliğe yüksek fiyatlar ödendiğini belirten Köseoğlu, ''Firmamızın İran'ın başkenti Tahran'da da bir şubesi bulunuyor. Bu ülkede belki kapalı gelinliklerin tercih edildiği düşünülebilir. Ancak düğünlerde erkek olmadığı için evlenecek genç kızlar, transparan, oldukça dekolte modelleri seçiyor'' dedi.
        
GELİNLİKTE RENKLİ KUŞAK MODASI
Sonbahar gelinlik modası ise şöyle:
- Beyaz gelinlikler yerini krem, cappucino, inci pembemsi ve nil yeşili renklerine bıraktı.

- Dökümlü, uçuşan kumaşlar, dantel ve taşlar kullanılıyor. Ayrıca renkli kuşak modası da başladı.

- Kenarı Fransız danteli ve taşlarla süslü, uzun duvaklar revaçta.         

-Drapeli gelinlikler ise öne çıkan modellerden...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları