loading
close
SON DAKİKALAR

Gençler Turizm Eğitimi İçin Bodrum'da

Gençler Turizm Eğitimi İçin Bodrum'da
Tarih: 06.12.2011 - 12:46
Kategori: Eğitim

Depremle sarsılan Van'dan 50 genç, turizm alanında istihdam edilmek üzere eğitim almak için Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi.

Depremle sarsılan Van'dan 50 genç, turizm alanında istihdam edilmek üzere eğitim almak için Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi.

Turizm alanında eğitim almaları kararlaştırılan 80 gençten 50'si, Bodrum'a geldi. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan tarafından karşılanan gençler, ilçedeki otellere yerleştirildi. 5 ay boyunca eğitim görecek Vanlı gençler, sezonun açılmasıyla birlikte turizmin çeşitli dallarında istihdam edilecek.

Gençlerin eğitimi hakkında bilgi veren Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, "Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğimiz ve İŞ-KUR işbirliği ile yapılan Milli Eğitim'in de katkıları olan, Kaymakamlık ve Valiliğimizin denetimi altında yürütülen bir kurs programı. Süresi 5 ay olan kurs programında Van'dan gelen misafirlerimize, gençlerimize turizm eğitimi vereceğiz. Eğitimin içerisinde yabancı dilden diksiyon programlarına, otelcilik programlarına kadar birçok eğitim programı var. Bu uygulamalar

içerisinde gerek teorik, gerek uygulamalı dersler görülecek. Ders verecek hocalar hazır, derslikler hazır" dedi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu ise, 80 öğrenciyle eğitime başlayacaklarını belirterek, "Burada 5 ay süreyle İsviçre Turizm eğitim sisteminin mini bir modeli uygulanacak. Milli eğitim Bakanlığımızın müfredatı çerçevesinde ve İŞ-KUR ile yaptığımız protokol gereği ana konuları aşçı, aşçı yardımcısı ve pastacı eğitimleri olacak. Bizde gelem bu gençlerimize seçmeli dersler olarak otelcilik eğitimlerinden ön büroya, servis ve kat hizmetleri dersleri de vereceğiz. Bunların

dışında gençlerin önünü açmak, onları rehabilite etmek için de ağırlıklı olarak davranış bilimleri, spor, animasyon, mesleki İngilizce, güzel ve etkili konuşma sanatı eğitimleri de vereceğiz" diye konuştu.

Gençlere kurs boyunca günlük 15 TL harçlık verileceği de belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları