loading
close
SON DAKİKALAR

Genel başkanlarla gelmek CHP'nin töresidir

Genel başkanlarla gelmek CHP'nin töresidir
Tarih: 11.02.2012 - 21:06
Kategori: Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu, ''CHP Genel Başkanlarının hepsinin Kıbrıs’ın bağımsızlık mücadelesine, bağımsızlığında katkıları var.''

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu KKTC’nin Kurucu Devlet Başkanı Rauf Denktaş’ın cenaze töreni nedeniyle gittiği KKTC’de ilk açıklamasını havaalanında yaptı.

CHP’nin eski Genel Başkanları Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ile birlikte KKTC’ye giden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Davasına yürekten inanmış, KKTC’nin bağımsızlık ve devlet olma mücadelesini vermiş, bu konularda büyük başarılar elde etmiş bir kişi rahmetl Denktaş. KKTC’nin kurucu Devlet Başkanı Denktaş, sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için değil, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk dünyasının da önemli liderlerinden birisidir" dedi. 

Kılıçdaroğlu "Tüm CHP Eski Genel Başkanlarıyla beraber geldiniz. Bunun nedeni ve amacı nedir?" şeklindeki soru üzerine ise, "CHP Genel Başkanlarının hepsinin Kıbrıs’ın bağımsızlık mücadelesine, bağımsızlığında katkıları var. Onlarla beraber gelmek Cumhuriyet Halk Partisinin bir görevidir, töresidir. Kıbrıs’ın bağımsızlığını elde etmesinde de Cumhuriyet Halk Partisinin büyük katkısı var. O nedenle beraber geldik diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları