loading
close
SON DAKİKALAR

Genel İş sendikası Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandığını ve grevinin sonlandırdığını açıkladı

Genel İş sendikası Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandığını ve grevinin sonlandırdığını açıkladı
Tarih: 28.02.2021 - 18:58
Kategori: Sendika

Genel İş Sendikası 28 Şubat 2021 tarihi itibarıyla Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandığını ve grevin sonlandırıldığını açıkladı.

İstanbul Maltepe Belediyesi'nde çalışan 1500 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve başlamıştı.

Genel İş Sendikası sosyal medya hesabından; "Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat'ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir" denildi.
 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'da sosyal Medya hesabından açıklama yaptı: "Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Söz verdiğimiz gibi hem emekçilerimizi hem de Maltepe halkını memnun edecek bir sonuç aldık. Emekçilerimiz anlaşma ile sonuçlandırdığımız hak mücadelesinin ardından yeniden görevinin başında. Maltepe genelinde temizlik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."
 
 

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları