loading
close
SON DAKİKALAR

Genel-İş’te eleştiriler kongreye taşındı

Genel-İş’te eleştiriler kongreye taşındı
Tarih: 12.02.2012 - 09:53
Kategori: Sendika

GENEL-İŞ 15. Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimlerde 3 aday genel başkanlık için yarıştı.

GENEL-İŞ 15. Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimlerde 3 aday genel başkanlık için yarıştı. Mevcut Genel Başkan Erol Ekici, Ali Hıdır Aktaş ve Talip Altun’un başkanlık için aday olduğu genel kurulda, Ekici tekrar genel başkan seçildi.

Genel-İş Genel Kurulunda yapılan seçimlerde TİS Daire Başkanı İsmail Özhamarat daha önceden açıkladığı şekilde aday olmadı. Araştırma Daire Başkanı Osman Kaplan da aday olmayacağını dün yazılı olarak genel kurula bildirdi. Mevcut yönetimde yer alan Kani Beko, Fahrettin Tecimer, Hüseyin Yaman, Remzi Çalışkan yeniden aday oldular. 

İzmir Büyükşehir Belediyesine dönük operasyonda tutuklanan İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca, Alaattin Öztürk, Elif Özer, Gülderen Çebi, Mehmet Güleryüz, Kemal Aslan da yönetime aday olan diğer isimler oldu. Mevcut başkan Ekici’nin karşısında Ali Hıdır Aktaş ve Talip Altun genel başkanlık için aday oldular. Henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre Ekici yeniden gelen başkan seçildi.

Dün yapılan delege konuşmalarında AKP’nin emekçilerin haklarına yönelik saldırısına tepkinin yanında, KCK operasyonu başta olmak üzere muhalif kesimlere yönelen baskılara karşı mücadele çağrısı yapıldı. Kürt sorunun barışçıl demokratik çözümü için sendikanın tutum alması gerektiğini belirten delegeler, İzmir’de tutuklanan şube yöneticileriyle dayanışma duygularını dile getirdiler.

Delege konuşmalarında sendikanın mali ve örgütsel işleyişine yönelik eleştireler gündeme geldi. Harcamaların şaibelere yol açmayacak şekilde şeffaf olması istenirken, İstanbul delegesi Gülderen Çebi, 458 erkek yöneticiden sadece 28’nin kadın olduğuna dikkat çekerek, kadınların sendika yönetimlerinden daha çok yer alması gerektiğini söyledi.

Adana delegesi Kemal Arslan, arsa satışına ilişkin tartışmalara açıklık getirmek için söz aldığında Ekici’yi destekleyen delegelerin bir kısmının salonu terkettiği görüldü.

Yeniden aday olmayan eski TİS Daire Başkanı İsmail Özhamarat, yaptığı konuşmada bazı delegeler ve Ekici’ye gelen eleştirilere yanıt verdi. Özhamarat konuşmaya başladığından mevcut yönetimi destekleyen delegeler dışarı çıktı. Sendikada yaşanan sıkıntıları seçim öncesinde gündeme getirdiği yönündeki iddialara cevap veren Özhamarat, söz konusu sıkıntıları Başkanlar Kurulu ve yönetim kurulu toplantılarında defalarca gündeme getirdiğini, ancak çağrılarına yanıt alamadığını ifade etti. “Alkış almak için değil, işçi sınıfının iktidar mücadelesine destek olmak için mücadele ettim” diyen Özhamarat, şunları ifade etti: “14 yıl boyunca hiç susmadım. 300 işçiyi kapı önüne koyan belediye başkanına ben mi plaket verdim? Ben bir yönetim kurulu üyesi olarak aklanmamız gerektiğini ifade ettim ve hala da böyle düşünüyorum.”

Geçmişte “anadilde hizmet verilmesi” ibaresini toplusözleşmeye koyduğu için kendisini “hainlik” ile suçlayanların şimdi seçim nedeniyle konuya duyarlıymış gibi davrandığı eleştirisinde bulunan Özhamarat, “Yine de bu konuda arkadaşlarımızın söz alması, artık kürsülerimizden delege arkadaşların Kürtçe konuşuyor olması beni çok sevindiriyor” dedi. Özhamarat, hayatın geri kalan bölümünde de emekçilerin iktidar mücadelesinin içinde olacağını ifade etti. Mevcut yönetimi destekleyen delegeler genel başkan adayı Ali Hıdır Aktaş konuşurken de salonu boşalttılar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları