loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Kurul'da çoğunluk sağlayamayan AKP'den muhalefetin oylarıyla reddedilen güvenlik soruşturması kararını iptal ettirme girişimi

Genel Kurul'da çoğunluk sağlayamayan AKP'den muhalefetin oylarıyla reddedilen güvenlik soruşturması kararını iptal ettirme girişimi
Tarih: 01.04.2021 - 11:00
Kategori: Siyaset

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi", muhalefet partili milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Teklifi reddedilen AKP, kararın iptali için başkanlık divanını toplantıya çağırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda, görüşmelerine geçen hafta başlanan "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi'nin görüşmelerine dün de devam edildi.

İlk kez kamu görevine girecekler için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması zorunluluğu getiren düzenlemenin geneli 'üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından, maddelere geçilmesi oya sunuldu. Birleşimi yöneten CHP'li TBMM Başkanvekili Haydar Akar, maddelere geçilmesini oylattı. Oylama sırasında az sayıda AKP ve MHP milletvekili genel kurulda yer aldı.

AKP'nin nöbetçi Grup Başkanvekili Cahit Özkan, oylama sırasında grubunu toplayamadığından muhalefet çoğunluğuyla teklif reddedildi.

Oylamanın ardından Cahit Özkan, karara itiraz etti. 

TBMM içtüzüğü gereği, reddedilen kanun teklifleri, üzerinden 1 yıl geçmedikçe aynı yasama döneminde yeniden verilemiyor.  

AKP'nin kararı iptal etirmek için başkanlık divanını bugün toplantıya çağırdığı bildirildi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İktidar yeni bir 31 Mart hazımsızlığı yaşıyor. Karar iptal ettirilmeye çalışılıyor" dedi.

Hüda Kaya'nın paylaşımları şöyle:
"Muhalefet dayanışınca bir kez daha nasıl sonuç alındığını gördük. @TBMMGenelKurulu'nda muhalefet vekillerinin çoğunluğuyla Güvenlik Soruşturması ile ilgili kanun reddedilmesine rağmen, iktidar yeni bir 31 Mart hazımsızlığı yaşıyor. Karar iptal ettirilmeye çalışılıyor. TBMM'de bugün başaramadılar. Başkanlık divanı yarın (1 Nisan 2021) 12.00'de toplantıya çağırıldı. Meclise müdahaleye, darbeye devam ediyorlar. Kamuoyu @TBMMGenelKurulu'ndaki bu usulsüzlüğe sessiz kalmamalıdır. Muhalefet @herkesicinCHP, @HDPgenelmerkezi, @iyiparti ortak dayanışmayı büyütmelidir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları