loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur; Meslek Onuruma Dokunma

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur; Meslek Onuruma Dokunma
Tarih: 17.10.2022 - 13:58
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Genel Sağlık-İş Sendikası 12. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktıktan sonra Ulus meydanında basın açıklaması yaptı.

Genel Sağlık-İş Sendikası 15 Ekim 2022 Cumartesi günü 12. Kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyareti etti.

Anıtkabir ziyaretinde Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Denetleme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ile Şube ve Temsilcilik yöneticileri yer aldı.

Ziyaret sonrası Türkiye’nin dört bir yanından gelen Genel Sağlık-İş Şube ve Yöneticilerinin katıldığı basın açıklamasını Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur okudu;
 
"39 farklı meslekten sağlık çalışanları olarak; yıllardır çalışma koşullarımızın düzeltilmesi, şiddetin önlenmesi, ekonomik ve özlük haklarımızın iyileştirilmesi için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.
 
Aslında meydanda olan sorunlarımızın ısrarla görmezden gelinmesi sonucunda, biz bugün bu #Meydandayız.
 
Ekonomik yangın tüm emekçileri olduğu gibi sağlık emekçilerinin de hayatlarını çevrelemiştir.
 
Her gün artan fiyatlarla derinleşen yoksulluğa terk edilen sağlık çalışanları, geçinememektedir. 5 parçaya bölünmüş ücret politikasıyla aklımızla adeta alay edilmektedir. İnsan onuruna yaraşır en düşüğü yoksulluk sınırı üzerinde ve tamamı emekliliğimize yansıyan tek kalem maaş talebimiz için bu #Meydandayız.
 
Şiddetin bir salgın gibi yayıldığı ülkemizde sağlıkta şiddet “can” alırken, nitelikli sağlık hizmeti sunmanın da önünde engel oluşturmaktadır. Etkin ve caydırıcı yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi, güvenli çalışma ortamlarının sağlanması, sağlıkta şiddete son verilmesi için bu #Meydandayız.
 
Sağlık emekçilerinin temel teşvik ek ödemesi, fazla çalışma saat ücreti, giyim yardımı gibi mali özlük hakları yok denecek boyutlardadır. Adaletsiz, emeğimizin karşılığı olmayan, teşvik ek ödeme rakamları ile meslek onurumuzla oynanmaktadır. Fazla çalışma saat ücreti, normal çalışmanın bile altındadır. Bir takım formanın 500 TL’yi bulduğu günümüzde 35 TL giyim yardımı verilmektedir.
 
Gasp edilen haklarımız için, mali ve özlük haklarımızın insan onuruna yaraşır düzeye getirilmesi için bu #Meydandayız.
 
Farklı istihdam modelleri ile aynı kurumda, aynı birimde, aynı işi yapanlar birbirinden ayrıştırılarak sağlık emekçileri arasında mali ve sosyal özlük haklarda ayrımcılık yapılmaktadır. Tüm sözleşmeli sağlık çalışanlarına güvenceli kadro talebimiz için bu #Meydandayız.
 
Sağlık ve sosyal hizmet kolunda görev yapan tüm meslek mensuplarının saygınlığı yok edilmekte, meslekleri değersizleştirilmektedir. Sağlığın bir ekip işi olduğu anlayışıyla meslekler arası adaletin sağlanması ve liyakatsiz yönetici atamalarına son verilmesi talebimiz için bu #Meydandayız.
 
Hastanelerde randevu sorunun çözümü için arayışa giren Sağlık Bakanlığı, ek randevu sistemini uygulamaya koymuştur. Bizler 5 dakikada muayene olmaz derken, ek randevular ile muayene süreleri 5 dakikanın da altına inmektedir. Bu sistemde nitelikli sağlık hizmeti sunulamayacağı gibi bu durum sağlıkta şiddeti de körükleyecektir. Daha nitelikli sağlık hizmeti sunma talebimiz için bu
#Meydandayız,
 
Bilimsel, koruyucu sağlık hizmetini önceleyen, ulusal, kamucu sağlık hizmeti bu #Meydandayız.
 
Ve son söz olarak şunu söylüyoruz: Beyaz Reformunuz sizin olsun, mesleğimizin onuru bizim." 
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları