loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Derya Uyanık; %2’lik barajın kara propagandasını yapanlara sesleniyoruz: Yargılanacaksınız!

Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Derya Uyanık; %2’lik barajın kara propagandasını yapanlara sesleniyoruz: Yargılanacaksınız!
Tarih: 24.12.2022 - 19:18
Kategori: Sendika

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur; "Hukuka aykırı eylem ve söylemlere doymayacağınızı biliyoruz. Hukuka aykırı olan eylem ve söylemlerinizin karşısında, Genel Sağlık-İş daima var olacaktır!"

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur yaptığı açıklamada;

"Henüz yasalaşmamış olan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’’ metninde 11. madde içeriğinde “375 sayılı KHK’nın Ek 4. maddesinde” değişiklik yapılması öngörülmüştür.

Söz konusu değişiklik “Kamu Görevlileri Sendikasının kurulu olduğu hizmet kolunda sendika üyesi olabilecek toplam kamu görevlisi sayısının en az %2’sini sendika üyesi olarak kaydeden kamu görevlileri sendikalarına üye olup, aylık ve ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında toplu sözleşme ikramiyesi ödeneceği” şeklinde olmakla birlikte hukuka ve yasaya aykırı, antidemokratik bir uygulamayla, ilgili iş kolunda %2’den daha az üyesi bulunan sendikalar etkisiz hale getirilerek, yok edilmek istenmiştir.

Söz konusu tasarının gündeme gelmesinin ardından Sendikamız adeta hedef tahtasına konularak, hukuka ve yasaya aykırı bir şekilde “içeriği gerçek dışı” mesajlar ile “üyelerimiz üzerinde baskı oluşturularak” üyelerimiz, cebir unsuru ile Sendikamızdan istifaya zorlanmaktadır.

Daha önce de belirttik, şimdi de belirtiyoruz, “Genel Sağlık-İş’in hiçbir baraj sorunu bulunmamaktadır!” Fakat sahadaki “sarı renkli kara propagandacılar”, tasarının gündeme gelmesinden itibaren, tüm sağlık çalışanlarını, hukuka aykırı eylemleriyle etkilemeye çalışarak, kendi taraflarına çekme yönünde eylem sergilemektedirler.

Sendikamıza yapılan muhtelif başvurularda, gerek sosyal medya mecraları üzerinden, gerek SMS, gerekse de sair yollarla, “% 2’lik barajın kara propagandasının yapıldığı, gerçek dışı bilgiler verilerek, sağlık çalışanlarının, mevcut sendikalarından istifa etmeleri yönünde baskı altında tutuldukları, sağlık çalışanlarına “cebir” uygulandığı” tespit edilmiştir.

Genel Sağlık-İş olarak, “rengi sarı olanların” haksız ve hukuka aykırı kara propagandalarına fırsat vermemek adına, tarafımıza ulaşan tüm hukuka aykırı eylem ve söylemlerle ilgili olarak ÇEŞİTLİ İLLERDE SUÇ DUYURULARINDA BULUNULMUŞTUR. “Rengi sarı, propagandası kara olanlarla” ilgili olarak, TCK’nın 118. maddesinde düzenlenen “Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi”, TCK’nın 122. maddesinde düzenlenen “Nefret ve Ayrımcılık”, TCK’nın 125. maddesinde düzenlenen “Hakaret” ile TCK’nın 216. maddesinde düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçları nedeniyle şikayetlerimiz yapılmıştır.

Bundan sonraki süreçte de, “% 2’lik barajın kara propagandasını yaparak, yalan yanlış bilgiler verip, sağlık çalışanlarını baskı altında tutup, manevi zarara uğratan kişiler hakkında SUÇ DUYURULARINDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

“Rengi sarı olanlara” sesleniyoruz:

Hukuka aykırı eylem ve söylemlere doymayacağınızı biliyoruz. Hukuka aykırı olan eylem ve söylemlerinizin karşısında, Genel Sağlık-İş daima var olacaktır!

Yetkiyi kaybetme korkusuyla baraj uygulamasının mimarları olarak, “hukuku tanımadığınızı, adaleti ayaklar altına almaya çalıştığınızı” biliyoruz. Genel Sağlık-İş, size hukuku da tanıtacaktır, adaleti de ayaklar altına aldırmayacaktır. Genel Sağlık-İş, yargı mercileri önünde size haddinizi bildirecektir!

Bugüne kadar hukuka aykırı hiçbir eylem ve söyleme karşı suç duyurusunda bulunmaktan, dava açmaktan, idari başvuru yapmaktan ÇEKİNMEDİK, ÇEKİNMEYECEĞİZ! Ama sizler, hukuka aykırı ve gerçek dışı eylem ve söylemlerde bulunarak, “sendikal faaliyette bulunma özgürlüğünü” engellediğiniz sürece ŞİKAYETLERİMİZİN ARDI ARKASI KESİLMEYECEKTİR. Şunu çok iyi bilin ki; bu sürecin sonunda HEPİNİZ YARGILANACAKSINIZ!"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları