loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık İş: ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’

Genel Sağlık İş: ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’
Tarih: 28.10.2018 - 10:52
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş'e bağlı Genel Sağlık İş Sendikası Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü dolayısıyla  yazılı açıklamada bulunan Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız "Yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeler göstermektedir ki, Cumhuriyet kazanımlarına her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekmektedir. Sahip olduğu tarihi tecrübe ile ulusumuzun; bu karanlık oyunlara, Cumhuriyet rejimi dışındaki yönelimlere karşı aklın ve bilimin ışığında çözüm üreteceğine inancımız tamdır" dedi. 

"Genel Sağlık-İş olarak kararlılıkla sürdürdüğümüz “insan onuruna yaraşır yaşam ve çalışma koşulları” mücadelemizin temel dayanağı da Cumhuriyet rejiminin ta kendisidir" ifadelerinin yer aldığı Zekiye Bacaksız'ın 29 Ekim açıklaması şöyle:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıl dönümünü, Cumhuriyet rejimine duyduğumuz sarsılmaz inanç ve bağlılıkla kutluyoruz. 95 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve devrim arkadaşları; emperyalist işgale karşı kurtuluş mücadelesi vererek, ilelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmışlardır.

Ebedi Önderimiz Atatürk, “Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve mantıkî uygulamasını temin eden hükümet şekli, cumhuriyettir” sözleri ile Cumhuriyetin özüne demokrasiyi koymuş, Cumhuriyetin demokratik esaslara dayalı bir yönetim şekli olduğunu belirtmiştir.

Ancak bugün, parlamenter demokrasi askıya alınmış, Cumhuriyetin temel niteliklerinden olan laik hukuk devleti ilkesi, güçler ayrılığı ilkesi işlevsiz bırakılmıştır. Sık sık "milli iradeyi" temsil ettiğini ifade eden siyasi iktidar, millet adına sahip olduğu güç ve yetkileri kullanarak demokrasinin kural ve kurumlarını işletilemez hale getirmiştir. Tek adam diktası kurulmaya, Cumhuriyetimiz yok edilmeye çalışılmaktadır.

Yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeler göstermektedir ki, Cumhuriyet kazanımlarına her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekmektedir. Sahip olduğu tarihi tecrübe ile ulusumuzun; bu karanlık oyunlara, Cumhuriyet rejimi dışındaki yönelimlere karşı aklın ve bilimin ışığında çözüm üreteceğine inancımız tamdır.

Atatürk’ün “Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir.” sözleri Cumhuriyet'in temel amacını en iyi şekilde anlatmaktadır. Genel Sağlık-İş olarak kararlılıkla sürdürdüğümüz “insan onuruna yaraşır yaşam ve çalışma koşulları” mücadelemizin temel dayanağı da Cumhuriyet rejiminin ta kendisidir. 

Genel Sağlık-İş; böylesi karanlık bir dönemde Cumhuriyetin temel niteliklerinin ruhunu, felsefesini anlamak, anlatmak ve sonsuza kadar yaşatmak için tüm çabayı gösterecektir.  Bu anlayış ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyor, Ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz."


Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları