loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık İş'ten 19 Mayıs mesajı

Genel Sağlık İş'ten 19 Mayıs mesajı
Tarih: 18.05.2019 - 15:26
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş'e bağlı Genel Sağlık İş Sendikası 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı'nın yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız yayımladığı mesajda "Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi; yine Atatürk’ün önderliğinde, Türk ulusunun azim ve kararlılığı ile zafere ulaştığını belirterek  "Emperyalistlerin dayattığı manda ve himayeyi reddedip ulusal kurtuluş mücadelemizin başlatıldığı günün 100. yıl dönümünü yaşanan gelişmelerin gölgelemesine izin vermeden büyük heyecan ve coşku ile kutluyoruz " dedi. 

Zekiye Bacaksız'ın 19 Mayıs mesajı şöyle:

"“1919 senesi Mayıs’ının 19’uncu günü Samsun’a çıktım.” Bu sözlerle başlar Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük eseri Nutuk. Atatürk ülkenin genel durumu ve görünüşünü şöyle özetler: “Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu grup, 1. Dünya Savaşı'nda yenilmiş, Osmanlı ordusu her tarafta zedelenmiş, şartları ağır bir ateşkes anlaşması imzalanmış. Büyük Savaş'ın uzun yılları boyunca millet yorgun ve fakir bir durumda…”

Ve kurtuluş yolunu açıklar:  “Efendiler, bu durum karşısında bir tek karar vardı. O da milli hâkimiyete dayanan, kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak! İşte, daha İstanbul'dan çıkmadan önce düşündüğümüz ve Samsun'da Anadolu topraklarına ayak basar basmaz uygulanmasına başladığımız karar, bu karar olmuştur.”

Bugün, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, bağımsızlık meşalesini yakmasının 100. yıl dönümü. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda milli mücadelenin başlangıcı sayılan 19 Mayıs 1919’da tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile ulusal kurtuluş savaşı fiilen başlamış ve mücadele her koşulda ve her zeminde tam bağımsızlık elde edilinceye kadar devam etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı gün, özgürlüğe ve bağımsızlığa ilk adımın atıldığı gündür. Ulusumuzu esaret altında kalmaktan kurtaran yolda atılan bu adım, Türk ulusu için dönüm noktası olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi; yine Atatürk’ün önderliğinde, Türk ulusunun azim ve kararlılığı ile zafere ulaşmıştır. Emperyalistlerin dayattığı manda ve himayeyi reddedip ulusal kurtuluş mücadelemizin başlatıldığı günün 100. yıl dönümünü; yaşanan gelişmelerin gölgelemesine izin vermeden büyük heyecan ve coşku ile kutluyoruz.

Ulusumuz yeni bir sınavdan geçmektedir. YSK aldığı seçim kararı ile Anayasal bir suç işlemiş, milli iradeye darbe vurmuştur. Halkın iradesi hiçe sayılmış, vatandaşın değil, muktedirin talep, arzu ve hırsları doğrultusunda, milletin iradesine ipotek koyulmuş, hür irade vesayet altına alınmıştır. 

Demokrasinin en karanlık günlerini yaşadığı bu günlerde yaşanan ekonomik kriz de ulusumuza zor günler yaşatmaktadır. Ekonomide üretim ve yatırım düşmekte, kur, enflasyon, faiz, bütçe açığı ve belirsizlik artmaktadır. Kur ve faizlerdeki artış zamları beraberinde getirecek ve halkın alım gücü düşecek, yoksulluk daha da artacaktır.

İşte böylesi bir ortamda demokrasimizin aldığı yara, yüzyıllık emellerini gerçekleştirme hayali içinde olan emperyalist devletlerin de işine yarayacaktır. Ancak, 100 yıl önce emperyalist işgale karşı kurtuluş ve istiklal mücadelesinden zaferle çıkan Türk ulusu, büyük zorluklarla elde ettiği Cumhuriyet kazanımlarının yok edilmesine asla izin vermeyecektir. Aydınlık gelecekten hiç şüphemiz yoktur. Ebedi önderimiz Atatürk’ün dediği gibi; “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır”

Kurucu ve kurtarıcı liderimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı sayılan 19 Mayıs’ı bayram ilan ederek, Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğine armağan etmiştir. Ulusumuzun gençleri geçmişinden aldığı güçle; Atatürk’ün inancını boşa çıkartmayacak Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılacaktır.

Genel Sağlık-İş, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve hukukun üstünlüğünün çiğnenmesine,  çağdaş demokrasiyi askıya alma girişimlerine asla izin vermeyecektir. Genel Sağlık-İş, üniter devlet anlayışına sahip çıkarak, Büyük Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, Atatürk ilke ve devrimlerini koruma ve savunma kararlığındadır.

Bu inançla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 100. Yıl Dönümünü kutluyor, başta Ebedi Önderimiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ulusal kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyoruz" 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları