loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık İş'ten hükümete 'kadro' çıkışı

Genel Sağlık İş'ten hükümete 'kadro' çıkışı
Tarih: 18.06.2019 - 17:01
Kategori: Sendika

Hükümetin son kanun teklifinde hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında sözleşmeli olarak görev yapanların kadroya geçmek üzere bekleme sürelerinin düşürülmesinin sağlık çalışanlarını kapsamamasına Genel Sağlık İş Sendikası tepki gösterdi. ...

Genel Sağlık İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı hem de Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında sözleşmeli olarak görev yapanların kadroya geçmek üzere bekleme sürelerinin düşürülmesinin sağlık çalışanlarını kapsamamasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Genel Salık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız "Adaletten yoksun bu teklif, vicdanları sızlatmıştır. Teklifin bu haliyle yasalaşması halinde devletin bir başka kurumunda görev yapan sağlık emekçileri yok sayılmış olacaktır. Teklifte sağlık çalışanlarının yer almamasının kabul edilebilir yanı yoktur. Teklife sağlık emekçileri acilen dahil edilmelidir" dedi.

Genel Sağlık İş'in düşürülen kadro bekleme sürelerinin sağlık çalışanlarını kapsamamasına ilişkin açıklaması şöyle: 

 "AKP tarafından TBMM’ye sunulan bu değişiklikler ile hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında sözleşmeleri olarak görev yapanların kadroya geçmek üzere bekleme süreleri 4+2’den 3+1’e düşürülecektir. Bu teklifin eksik yanı ise 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 45/A fıkrasında düzenlenen sağlık çalışanlarının göz ardı edilmiş olmasıdır. Adaletten yoksun bu teklif, vicdanları sızlatmıştır. Teklifin bu haliyle yasalaşması halinde devletin bir başka kurumunda görev yapan sağlık emekçileri yok sayılmış olacaktır. Teklifte sağlık çalışanlarının yer almamasının kabul edilebilir yanı yoktur. Teklife sağlık emekçileri acilen dahil edilmelidir. Devamında da bu türden çalışma şekillerinin tamamının kaldırılıp, kadrolu ve güvenceli tek tip kamu görevliliği oluşturulmalıdır diyor ve bu aşamada biz soruyoruz:

  • Teklifte sağlık emekçilerinin yer almaması basit bir hata mıdır? Yoksa bilerek ve istenerek mi sağlık çalışanları dahil edilmemiştir?
  • Eğer bilerek ve istenerek sağlık emekçileri teklife dahil edilmemişse nedeni nedir ve sağlık çalışanlarını bu teklifin dışında tutma fikri ve kararı kime aittir?
  • Sağlık Bakanlığının bu tekliften haberi var mıdır?
  • Sağlık emekçilerinin yer almamasının nedeni Bakanlığın bir tasarrufu mudur?
  • Bu teklifte Sağlık Bakanlığı’nın bir dahli yoksa, Bakanlık kadrolarında çalışan aynı kapsamdaki sağlık emekçilerinin de kapsama dahil edilmesi için Bakanlık bir çaba gösterecek midir?
  • Emekçileri, kadrolu, sözleşmeli gibi ayrıştırmanın sonu ne zaman gelecektir?
  • Kadrolu ve güvenceli kamu görevliliği hükümetin gündeminde midir? 

Sorularımızın cevaplarının Sendikamız ve tüm kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Verilecek cevaplar ile sözleşmeli personelimizin haklarının korunacağının da belirtilmesini ve bu konudaki mağduriyetinin giderilmesini de bekliyoruz, takip ediyoruz."

 


Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları