loading
close
SON DAKİKALAR

Gereğini yaparız

Gereğini yaparız
Tarih: 11.02.2012 - 23:46
Kategori: Siyaset

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Akdeniz’de sondaj çalışması yapan Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail’e meydan okudu ve Türkiye’nin gerekirse güce başvurabileceği mesajı verdi

Davutoğlu, MİT’in hükümetin emriyle hareket ettiğini vurgulayarak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın PKK ile temasını da destekledi.
CNN Türk’e konuk olan Davutoğlu’nun mesajları şöyle:
SONDAJ KONUSUNDA, GEREĞİNİ YAPARIZ: Son Rum provakasyonu konusunda Türkiye gerekli tutumunu net ve açık biçimde ortaya koyacak. Biz karşı tarafta barış iradesi görmezsek, bu meseleyi bu şekilde bırakamayız. Müzakereler yürürken bir provakasyon yapıyorlarsa bunun sorumlusu biz miyiz? Rum kesimi, kendi bölgemde istediğimi yaparım diyorsa, biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak kıta sahanlığı ilan ederiz.

SÖZÜNÜN GEÇMEYECEĞİNİ GÖSTERİRİZ: Doğu Akdeniz, Türkiye’nin köşeye sıkıştırılacağı uluslararası denizlere açılma bağlamında sesinin kesilebileceği bir deniz haline dönüştürülemez. Birileri şöyle düşünürse, “Türkiye burda en uzun sahile sahip olsun ama uluslararası sularda benim sözüm geçsin”. Sana bu sözün geçmeyeceğini gösterme gücüne de sahibiz. İsrail’e de diğer tüm taraflara da mesajımız şudur; bu bölgedeki seyrü seferi sınırlayacak her hareket bundan sonra benim çıkarımı da, benim egemenlik haklarımı da zarara uğratır. Dolayısıyla kimse bundan sonra bir gemiyi durdurup müdahalede bulunamaz.
ERDOĞAN’IN LAİKLİK YORUMU: Başbakanımız Türkiye’deki laiklik yorumunu aktardı. devlet bütün inanç gruplarını vatandaşı olarak görür. Başbakanımızın kastettiği devletin sivil niteliğinin muhafaza edilmesi. Burada bizim Türk modeli laikliği ihraç ediyoruz diye bir şey yok. Sayın Başbakanımızın hiçbir liderin yapmadığı şekilde Mısır’da Kıpti lideri de ziyaret etmesi de bütün bölgeye bir mesajdır.
PKK İLE TEMAS HÜKÜMETİN TALİMATI: Devlet kendisi ile ilgili her türlü tedbiri alır ve herkesle konuşur. MİT bu görevi yapmayacaksa  neyi yapacak. devlet aygıtı, hükümetin talimatıyla yapar elbette. Daha önce de yürütüldü, bunların hepsi devlet arşivinde var. Hakan Fidan bey istihbaratımıza yeni bir boyut getirdi. Türkiye Cumhuriyeti istihbaratı dünyada nerede bir yaprak kımıldıyorsa istihbaratımızın oradan haberi olacak. Açıklanmayan kasetleri benim burda açıklamamı beklemeyin. Teröre başvurduğun zaman da müzakere zemini ortadann kalkar. Güç gösterene güç gösteririz.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları