loading
close
SON DAKİKALAR

Gezi Davası için dayanışma çağrısı

Gezi Davası için dayanışma çağrısı
Tarih: 07.10.2019 - 15:10
Kategori: Gündem

Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu, 16 kişinin yargılandığı Gezi Davası'nın 3. duruşması 8-9 Ekim'de Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısındaki duruşma salonunda görülecek.

Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesine tepki olarak başlayan, hükümetin politikalarına karşı isyana dönüşen Gezi direnişine ilişkin 16 isim hakkında açılan Gezi Davası'nın 4. duruşması 7Ekim'de saat 10.00'da Silivri görülmeye devam edecek.

Gezi davası için destek çağrısında bulunuldu.

Twitter'da @gezisavunmasi isimli hesaptan duruşmaya katılım çağrısında bulunuldu.

Sosyal medyada ayrıca "657 sayfalık Gezi iddianamesi ve davasının 1.38 dakikalık özeti" denilrerek bir video da paylaşıldı.

O video şöyle:

 
Gezi Davası'nı takip etmek isteyenler için Geziyi Savunuyoruz isimli hesaptan Silivri'ye gidecek otobüslerin kalkış saatleri paylaşıldı.
 
 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gezi direnişinden 6 yıl sonra Gezi Parkı eylemlerine ilişkin iddianame hazırlamış, 5 Mart'ta kabul edilen 657 sayfalık iddianamede 16 isim hakkında dava açılmıştı.

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede, bazı sanıkların "Mala zarar verme", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "İbadethane ve mezarlıklara zarar verme", "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet", "Nitelikli yağma" ve "Nitelikli yaralama" gibi suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılma talebiyle açılan davada yargılananlar ilk kez 24 Haziran'da hakim karşısına çıkmıştı.

25 Haziran'daki ikinci duruşmada tutuklu bulunan Yiğit Aksakoğlu tahliye edilmiş, Osman Kavala'nın ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Mahkeme 18 Temmuz'daki 3'üncü duruşmada ise Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına, hakkında yakalama kararı olan sanıkların, yakalama isteğinin devamına, davaya katılma hususunda diğer müştekilere yazılan talimatlara yeni duruşmada dönülmesine, adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme ayrıca Murat Pabuç, Ercan Orhan Aydın, Hasan Gün'ün 8-9 Ekim'deki duruşmada tanık olarak dinlenmesine oy çokluğuyla karar verdi.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları