loading
close
SON DAKİKALAR

Gezi davasının 6. duruşması bugün görülecek

Gezi davasının 6. duruşması bugün görülecek
Tarih: 18.02.2020 - 07:00
Kategori: Gündem

Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu, 16 kişinin yargılandığı Gezi Davası'nın 6. duruşması bugün (18 Şubat Salı) Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısındaki duruşma salonunda görülecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gezi direnişinden 6 yıl sonra Gezi Parkı eylemlerine ilişkin iddianame hazırlamış, 5 Mart'ta kabul edilen 657 sayfalık iddianamede 16 isim hakkında dava açılmıştı.

İddianameye göre, 16 isim hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede, bazı sanıkların "Mala zarar verme", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "İbadethane ve mezarlıklara zarar verme", "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet", "Nitelikli yağma" ve "Nitelikli yaralama" gibi suçlardan değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.

Davanın ilk duruşması 24-25 Haziran 2019'da görülmüştü. Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu davanın 6. duruşması bugün saat 10.00'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısındaki duruşma salonunda görülecek.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları