loading
close
SON DAKİKALAR

Gezi Rönesanstır, Çarşı da Michelangelo'sudur...

Gezi Rönesanstır, Çarşı da Michelangelo'sudur...
Tarih: 02.04.2015 - 09:12
Kategori: Gündem

Gezi Direnişi sonrası Çarşı grubu üyelerine 'Hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri' gerekçesiyle açılan davanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci duruşması yapıldı.

Gezi Direnişi sonrası Çarşı grubu üyelerine "Hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri" gerekçesiyle açılan davanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci duruşması yapıldı.

Çarşı Davası'nın 2. duruşması ilginç bir gelişmeyle başladı. İddianamede şikayetçi olarak görülen 4 polis memuru şikayetçi olmadıklarını ve Emniyet'te ifadelerinin alınmadığını belirttiler.

16 Aralık'da gerçekleşen ilk duruşmaya Çarşı grubu büyük bir katılım yaparken bugünkü davaya Çağlayan Adliyesi'ndeki yas nedeniyle toplum bir katılım gerçekleştirmedi. Duruşmaya sadece sanıklar ve az sayıda izleyici geldi. Bu izleyiciler arasında Uluslararası Af Örgütü'nden Barbara Neppert ve Almanya'da futbol davalarında uzman 2 kadın avukat da bulunuyor.

Öte yandan Çağlayan Adliyesi'ne girişteki yoğun güvenlik önlemleri adliyenin girişinde uzun kuyruklara neden olunca sinirler gerildi. Zaman zaman yuhalama ve ıslık sesleriyle bu durumun protesto edildiği görüldü.

Polisler ayrıca Çarşı Gurubu'nu görmediklerini ve onlarla çatışmadıklarını da söyledi.

Çarşı grubu liderlerinden Ayhan Güner, duruşma sırasında "Çarşı grubu darbeci değildir. Başbakanlık ofisinin basılması yalandır. Gezi Rönesanstır, Çarşı da Michelangelo'sudur" dedi.


DAVAYA YENİ HAKİM BAKIYOR

Davanın hakimi Metin Tamirci, 4. Agir Ceza Mahkemesi'ne ataninca Fenerbahçe ve Çarşı Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başına Ahmet Civelek atanmisti.


ŞOK GELİŞME... POLİSLER: ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ

Gezi Olayları'nın en ses getiren davalarından Çarşı Davası'nın 2. duruşmasında ilginç bir gelişme yaşanıyor. İddianamede şikayetçi olarak görülen 4 polis memuru şikayetçi olmadıklarını ve Emniyet'te ifadelerinin alınmadığını belirttiler. Polisler ayrıca Çarşı Gurubu'nu görmediklerini ve onlarla çatışmadıklarını da belirttiler. Olaylar sırasında yaralanan bir polis memuru da yaralanmasının sebebinin başka bir grupla yaşadığı çatışma olduğunu mahkemeye söyledi.  

Dava, 26 Haziran 2015 tarihine ertelendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları