loading
close
SON DAKİKALAR

Ghetto'da bu hafta

Ghetto'da bu hafta
Tarih: 12.02.2012 - 18:13
Kategori: Kültür & Sanat

Ghetto'da bu hafta; arto tunçboyacıyan, amsterdam klezmer band, model ve kaybedenler kulübü sahne alıyor.

Etkinlik: Akbank Caz Festivali Ghetto’da: Arto Tunçboyacıyan’s 1to3
Tarih: 19 Ekim, Çarşamba
Saat: 22:00
Ücret: (Öğrenci) 25 TL – (Axess İndirimli) 32 TL – (Tam) 40 TL

Arto Tunçboyacıyan’s 1to3

Arto Tunçboyacıyan yeni projesi “1to3” ile Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Türkiye müzik tarihinin gelmiş geçmiş en yetenekli ve yenilikçi perküsyon ustalarından biri Arto Tunçboyacıyan şu ana kadar birçok farklı isimle müzikal işbirliklerine girmiş, birçok farklı projede ismini duyurmuş çok yönlü bir müzisyen. Yeni projesinde kendisine The Armenian Navy Band grubunda eşlik eden tanınmış caz piyanisti Vahagn Hayrapetyan ve Fildişi sahillerinden balafon ustası Aly Keïta katılıyor. Avant-garde, folk ve caz türlerinde yaptığı farklı çalışmalar ile öne çıkan Arto Tunçboyacıyan, yeni projesi 1to3 ile yine müzikseverleri caz müziğinin sınırlarında bir yolculuğa çıkaracak.

Arto Tunçboyacıyan : Perküsyon, Vokal // Vahagn Hayrapetyan : Klavye // Aly Keita : Balafon

Etkinlik: Akbank Caz Festivali Ghetto’da: Amsterdam Klezmer Band
Tarih: 20 Ekim, Perşembe
Saat: 22:00
Ücret: (Öğrenci) 25 TL – (Axess İndirimli) 32 TL – (Tam) 40 TL

Amsterdam Klezmer Band

1996 yılında saksafon ustası Job Chajes tarafından kurulan Amsterdam Klezmer Band, sürekli gelişen bir müzik anlayışına sahip bir oluşum. Amsterdam sokakları ve parklarında sergiledikleri hareketli performansları ile kısa sürede dünya çapında tanınmaya başlayan grup, şimdiye kadar birçok prestijli festivalde de sahne aldı. Grubun repertuarının büyük bir bölümü topluluğun tüm üyelerinin katkılarıyla hazırlanan Balkan/Çingene/Klezmer müziklerinin orta noktasında yer alıyor.  Son albümleri “Katla”’yı 2011 yılında yayınlayan topluluğun ayrıca 2003 yılında Galata Gypsy Band ile ortak çalışmalarından oluşan ve Kalan Müzik’ten yayınlanan bir albümleri de mevcut.

Jasper de Beer : Kontrbas, Banço // Job Chajes : Alto Saksafon, Rap // Alec Kopyt : Vokal, Perküsyon // Gijs Levelt : Trompet // Joop van der Linden : Trombon, Perküsyon // Janfie van Strien : Klarnet //       Theo van Tol : Akordeon 

Etkinlik: Model
Tarih: 21 Ekim, Cuma
Saat: 22:30
Ücret: 25 TL – 35 TL

MODEL 21 Ekim’de GHETTO Sahnesinde

İlk olarak isimlerini Roxy Müzik Günleri’nde Billboard özel ödülüyle A Due Carmen olarak duyduğumuz topluluk, o dönemde ska-pop olarak tanımlayacağımız bir müzik icra ediyordu. 2008 yılında isimlerini Model olarak değiştirmeleri hem müziklerine hem de duruşlarına yansıdı. Model, 2009 yılında yayınladıkları “Perili Sirk” EP’sinde “Bak Bir Varmış Bir Yokmuş” cover’ı için Levent Yüksel ile bir araya geldi.

Şarkılarında, hüznü ve eğlenceyi iç içe yansıttığını söyleyen Model’in beklenen yükselişi Demir Demirkan prodüktörlüğünde kaydettiği ikinci stüdyo albümleri "Diğer Masallar" ile gerçekleşti. Albümün dikkat çeken parçalarından biri de daha önce Sertab Erener’in yorumladığı Sezen Aksu şarkısı “Yalnızlık Senfonisi”.

Model, 21 Ekim tarihinde GHETTO’nun konuğu olacak. 

Ödüller

2007 - 12. Tuborg Roxy Müzik Günleri – “Billboard Özel Ödülü “
2007 - Nokia Super Sound'07 Yarışması - "Arkadaşınla En İyi Giden Şarkı" ödülü
Digital Age Awards"  - "En Yaratıcı Müzik/Ses Tasarımı Birincisi" ödülü

Grupta Kimler Var?

Okan Işık (gitar)
Aşkın Çolak (davul-perküsyon) 
Can Temiz (bas gitar) 
Fatma Turgut (vokal) 

Etkinlik: Yapayalnızlar Partisi (Kaybedenler Kulübü)
Tarih: 22 Ekim, Cumartesi
Saat: 22:30
Ücret: 25 TL
“Yalnızlar Partisine Hoş geldiniz”
90’lar, fazlasıyla bağımsız, kendi içinde bir radyo programının doğuşuna şahit oldu, Kent FM’den yayınlanan “Kaybedenler Kulübü”… Kült mertebesinde, gönlümüz rahat, başımızın tacı yaptığımız “Kaybedenler Kulübü” geçen yıl filmleşerek sandıktan çıktı. Şimdilerde kahramanlarımız Mete Avunduk ve Kaan Çaydamlı “bi’nevi radyo”da internet yayınına devam ediyor. 22 Ekim tarihinde GHETTO’da, Kaybedenler Kulübü’nün hayata dönüşünü bu kez Yalnızlar Partisi ile kutluyoruz.
Sahipleri, Mete Avunduk ve Kaan Çaydamlı’nın katılımıyla, Kaybedenler Kulübü filminin soundtrack'lerinin yaratıcıları Gülce Duru ve Can Gox ile “Yalnızlar Partisine Hoş Geldiniz”.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları