loading
close
SON DAKİKALAR

Girişimci Olmak İçin Kolları Sıvadılar

Girişimci Olmak İçin Kolları Sıvadılar
Tarih: 11.02.2012 - 22:17
Kategori: Yerel

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın işbirliğiyle açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu, eğitimlere başladı.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile başlattığı işbirliği çalışmasına bir yenisini ekleyen Silivri Belediyesi, Uygulamalı Girişimcilik kursu için çalışmaları başlattı.  

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi’nde verilmeye başlanan kursun açılış programına Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ile ilçe protokol üyeleri katıldı. 

Açılışta konuşmalar gerçekleştiren protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapılan işbirliği çalışmalarının öneminden söz ederek, mesleki eğitim kurslarının altın bir bilezik olduğunu dile getirdiler. 

Yeni Girişimciye Destek



İŞKUR’a kayıtlı işsizlere yönelik olarak gerçekleştirilen Girişimcilik Kursu, 10 iş günü boyunca toplam 60 ders saati sürecek. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi’nde verilecek kursun sonunda, katılımcılar KOSGEB’e başvurarak uygun bulunurlarsa, 27 bin liraya kadar “hibe kredi” alabilecek. Ayrıca katılımcılar, 80 bin liraya kadar “sıfır” faizli ve 2 yıl ödemesiz krediden de yararlanma imkânı bulacak. 

Kurs Kayıtları Devam Ediyor



Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun Şubat ayında açılacak ikinci sınıfı için başvurular devam ediyor. Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi’nden ve 729 00 03 nolu telefondan alınan başvurularda İŞKUR’a kayıtlı işsiz olma, 18 yaşını tamamlamış olma, en az ilköğretim mezunu olma ve kurumca düzenlenen girişimcilik eğitimine daha önce katılmamış olma şartları aranıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları