loading
close
SON DAKİKALAR

Göçmen ve mülteci müzisyenler ‘Aynı Gökyüzünün Altında’ buluşacak

Göçmen ve mülteci müzisyenler ‘Aynı Gökyüzünün Altında’ buluşacak
Tarih: 24.03.2021 - 12:18
Kategori: Kültür & Sanat

Dünyanın dört bir yanına dağılmış olan göçmen ve mülteci müzisyenler “Aynı Gökyüzünün Altında” (Under the Same Sky) online müzik festivalinde bir araya gelecek.

refugeenewsturkey.org, Mülteci ve Göçmenlerin Yerel Entegrasyonu Derneği, Mavi Production ve Jan Consultancy’nin organize ettiği festival, 27 Mart’ta Türkiye saatiyle 20.00’de (İngiltere saatiyle 17.00) başlayacak.

Ana teması yeni coğrafya, yeni hayatlar ve yeni umutlar olan “Aynı Gökyüzünün Altında” Festivali, pandemi günlerindeki zorlu yaşam koşullarında hayatta kalmaya çalışan mülteci ve göçmen müzisyenlerin görünürlüğünü artırmayı amaçlıyor.

Sanat yönetmenliğini Ars Longa’dan Ali Sinan Çulhaoğlu’nun üstlendiği festivale Afrika’nın güneyinden Avrupa’nın kuzeyine kadar dünyanın farklı noktalarından pek çok müzisyen katılacak. Festivalde göçmen ve mülteci müzisyenlerle birlikte birçok konuk sanatçı da yer alacak.

Festivalde Türkiye’den Enzo İkah, Omar Alkilani, Wassim Mataoui, Alaa Alkhatib, Mohammed Nader, Hamta, Tambi Cimuk, Çerkez, Qıam Ashoori; İngiltere’den Hakan Kilman, Sibel Tüzün, Onur Uz, Suna Alan, Penny Waterhouse, Tamara Raven, Dolunay Obruk; Almanya’dan Yurdal Çağlar; Amerika’dan Feyza Eren ve Avusturya’dan da Sakina Teyna yer alacak. Ayrıca Ahmet Kenan Bilgiç, Gülinler, Bilge Su, İrfan Alış (Peyk Band), Evrim Demirel, Güvenç Dağüstün, Tuğrul Tülek (YaDa Band), Özgün Semerci, Philip Arditti, Hibla Mukba da konuk sanatçı olarak sahnede olacak.

Festival YouTube ve Zoom üzerinden canlı olarak yayımlanacak. Türkçe ve İngilizce canlı sunumların yanı sıra katılımcı grupların mültecilik ve göçmenlik koşulları altında müzik yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini anlatan mini klipler de festival kapsamında izleyiciyle buluşacak.

Kaynak : Kültür Servisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları