loading
close
SON DAKİKALAR

Gökhan Çetinsay'a Twit Yağmuru

Gökhan Çetinsay'a Twit Yağmuru
Tarih: 11.02.2012 - 20:31
Kategori: Eğitim

Yurtdışında eğitim gören yüzlerce Türk öğrenci okudukları üniversitelerin Türkiye'de direk denk sayılmasını istedi.

Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın üniversite öğrencilerine seslendiği bir röportajında, "Bana yumurta atmayın, twit atın" sözü üzerine hareke geçen yurt dışında eğitim gören yüzlerce öğrenci, Çetinsaya'dan sorunlarına yardımcı olmasını istedi. YÖK Başkanına twitter hesabından ulaşan öğrenciler, "Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler olarak direk denklik istiyoruz. Bu konuda her gün değişen yasa nedeniyle mağduruz" diye twit attılar. YÖK Başkanına, "Yumurta değil twit atıyoruz" mesajı da veren öğrenciler sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Ö

ğrencilerin yoğun twitlerine sayfasından cevap veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Bana ulaştırdığınız soru, yorum ve şikayetleriniz için müteşekkirim. Hepsini tasnif ettiriyorum. Bir kere daha gördüm ki iletişim büyük nimet" diye yazdı.

Twitter'daki mesajlardan birinin sahibi olan, hatta bu yazışmaya öncülük edeni Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde okuyan Balıkesirli bir genç. İHA muhabirine konuşan YÖK Başkanına twit atan Plovdiv Gıda Üniversitesi / Bilgisayar Mühendisliği'nde (İngilizce eğitim) öğrenim gören Oğuz Uslu, "Yurtdışında, özellikle Avrupa'da üniversite okuyan gençler olarak denklik konusunda bazı sorunlarımız var.

Bu konu hakkında başkana direk ulaşamayacağımız için bir hahstag (etiket) kullanarak "direkdenklikistiyoruz" etiketi ile Başkanı mention ettik. Böylece başkana twitter üzerinden sorunumuzu dile getirmiş olduk. Kendisi de bu konuyla ilgilendi, sağolsun. İnşallah olumlu bir sonuç almayı umuyoruz" dedi.

Yurtdışında eğitimleri devam eden çok sayıda öğrenci şimdi büyük bir umut ve heyecanla yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın bu soruna getireceği çözümü bekliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları