loading
close
SON DAKİKALAR

Gökhan Günaydın, İBB'nin hibe kuzu besi yemi desteği dağıtımına katıldı

Gökhan Günaydın, İBB'nin hibe kuzu besi yemi desteği dağıtımına katıldı
Tarih: 06.12.2022 - 14:02
Kategori: Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İBB Bakan Danışmanı Doçent Dr. Gökhan Günaydın; "İBB, ahırlar / meralar boş kalmasın, tarlalar betonlaşmasın diye canla başla çalışıyor."

Hukukçu, İktisatçı ve Ziraat Muhendisi CHP PM Üyesi ve İBB Başkan Danışmanı Doçent Dr. Gökhan Günaydın Çatalça'da İBB'nin, hibe kuzu besi yemi desteği dağıtım törenine katıldı ve bir konuşma yaptı.
 
Gökhan Günaydın yaptığı açıklamada;
 
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul besicilerine yönelik hibe kuzu besi yemi desteği dağıtımına başladı..
2021 yılında 1.181 ton olarak dağıtılan yem desteği, 2022 yılında alınan talepler doğrultusunda, besici başına 1.500 kg olmak üzere toplamda 1.115 ton olarak planlandı..
Tekirdağ Büyükşehir ile birlikte yapılan planlamalar doğrultusunda, yemlerimiz, düzenlediğimiz açık ihaleyi kazanan Tekirdağ tarım şirketinin Malkara Yem Fabrikası’nda üretildi. Bugün ilk 150 tonluk yem partisinin dağıtımına Çatalca’da başlanıldı..
Üreticilerimiz traktörleriyle beraber gelerek büyük bir memnuniyetle gerçekleştirdikleri katılım sonrası, römorklarına yükledikleri yemleri ahırlarına götürdüler..
Kuzu besi yemi dağıtımını Mart 2023 ayında yapılacak Sığır -Manda süt yemi dağıtımı izleyecek. 2022 yılında 1.248 ton olarak gerçekleştirdiğimiz büyükbaş yem dağıtımı, 2023 yılında da benzer bir miktar olarak gerçekleştirilecek..
Peynir fiyatının et fiyatını geçtiği, bir litre sütün 20 liradan yüksek fiyatlarla market raflarına girdiği süreçte tüketici proteine tümüyle uzak kalırken, diğer taraftan besici ve üretici 3 katı zam gelen yem fiyatlarına yetişemiyor, hayvanlar kesime gönderiliyor.
İşte bu ortamda İBB, ahırlar / meralar boş kalmasın, tarlalar betonlaşmasın diye canla başla çalışıyor.
Biliyoruz ki üreticimiz üreterek özgürleşecek, kırsal alanlarımız yeşillenecek ve ülkemiz aydınlanacak..
Halkımızla birlikte bu karanlık tünelden çıkacak, Cumhuriyeti kurum ve kurallarıyla, ilke ve devrimleriyle birlikte yeniden inşa edeceğiz." dedi.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları