loading
close
SON DAKİKALAR

Google Motorola Mobility'yi satın aldı

Google Motorola Mobility'yi satın aldı
Tarih: 26.05.2012 - 13:22
Kategori: Bilim & Teknoloji

Google Motorola Mobility'yi satın aldı...

Google Inc. (NASDAQ: GOOG), Motorola Mobility Holdings, Inc.'ı (NYSE: MMI) satın alma işlemlerinin tamamladığını ve Google'ın MMI'yi hisse başına 40 dolar nakit karşılığında satın aldığını duyurdu.

Bu satın alma, Google'a Android ekosistemini güçlendirme olanağı sağlayacak ve şirketin mobil bilişim alanındaki rekabet gücünü geliştirecek. Motorola Mobility Android lisansına sahip olmaya devam edecek ve Android yine açık olarak kalacak. Google, Motorola Mobility’yi ayrı bir iş olarak devam ettirecek.

Motorola'nın Mobil Cihazlar bölümüne yeniden hayat veren ve satın alma sırasında şirketin başında bulunan Sanjay Jha, CEO görevinden ayrıldı ancak kendisi sorunsuz bir geçiş dönemi yaşanması için Google ile birlikte çalışmaya devam edecek.

Satın almayı planlayan ve entegrasyon planlamasını yöneten Google'ın Amerika bölgesi eski başkanı Dennis Woodside, Motorola Mobility'de CEO görevini üstlendi.

Google CEO'su Larry Page şunları söyledi:“Satın alma işleminin tamamlandığını bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Motorola, 80 yılı aşan yenilikçi geçmişe sahip harika bir Amerikan teknoloji şirketidir. Mobil teknoloji işinde çok doğru bir zamanda bulunuyoruz ve Motorola'daki ekibin önümüzdeki yıllarda yaşamlarımızı zenginleştirecek mobil cihazların yeni neslini oluşturacağına güveniyorum.

“Şirketi oluşturma ve Andoid konusunda büyük bir yatırım yapma sorumluluğunu üstlenmiş olan Sanjay Jha CEO görevinden ayrıldı. Kendisine bütün çabaları için teşekkür ediyorum ve kendisi eski Google'cı Dennis Woodside'ın Motorola Mobility'nin CEO'luğu görevini üstlenmesi sırasında sorunsuz bir geçiş dönemi yaşanması amacıyla Google ile birlikte çalışmaya devam edeceği için son derece büyük memnuniyet duyuyorum.

“Dennis'i neredeyse on yıldan beri tanırım; kendisi ekipler oluşturma konusunda ve Google'ın birçok büyük işinde harikalar yaratmıştır. Dennis kendini her zaman müşterilerimize adayan bir iş ortağımızdır. Onun Motorola'da olağanüstü bir lider olacağını biliyorum. Daha şimdiden Motorola ekibine çok güçlü yeni ekip arkadaşları kazandırarak harika bir başlangıç yaptı bile."

Motorola Mobility CEO'su Dennis Woodside şunları söyledi: "Motorola 1983 yılında ilk ticari cep telefonunu yaparak tüm mobil endüstrisini kelimenin gerçek anlamıyla icat etti. Otuz yıl sonra, bugün mobil cihazlar bilişim devriminin merkez noktasını oluşturuyor.

“Hedefimiz çok basit: Motorola Mobility'nin olağanüstü yeteneğini daha az sayıda ve daha büyük projelere odaklamak ve tüm dünyada kullanılacak harika cihazlar oluşturmak."
Dennis Woodside vakit kaybetmeden Motorola’nın yönetim ekibine katılacak birkaç liderle anlaştı; bunlar arasında Regina Dugan (DARPA'nın eski Direktörü), Mark Randall (Amazon'un ve daha önce Nokia'nın tedarik zincirinden sorumlu Başkan Yardımcısı), Vanessa Wittman (Marsh & McLennan'ın eski CEO'su), Scott Sullivan (Visa ve NVIDIA'nın eski İK yöneticisi) ve Gary Briggs (Google'da Tüketici Pazarlamasından sorumlu eski Başkan Yardımcısı) bulunuyor. Bu yeni liderlere ek olarak, Motorola Mobility ekibinin pek çok üyesi mevcut görevlerini sürdürecek; bunlar arasında Iqbal Arshad (Ürün Geliştirme), Marshall Brown (Personel Şefi), Fei Liu (Toplu Pazarlama Ürünleri), Dan Moloney (Ev), Scott Offer (Genel Danışman), Mark Shockley (Satış), Mahesh Veerina (Yazılım ve Kurumsal) ve Jim Wicks (Kullanıcı Deneyimi Tasarımı) bulunuyor.

Woodside sözlerini şöyle sürdürdü: “Motorola Mobility'de çok sayıda olağanüstü lider var; bunlardan bazıları 2004 yılındaki orijinal RAZR'ın ve yakın zamanlardaki Droid ve RAZR MAXX gibi başarıların altına imzalarını atmıştı. Ekibe katılan iş arkadaşlarımız DARPA'dan Amazon'a ve NVIDIA'ya uzanan çeşitli iş alanlarından geliyor, ancak bu kişilerin hepsinin geçmişinde hız konusundaki inovasyon başarıları bulunuyor ve önümüzde bulunan görev konusunda çok büyük bir heyecan taşıyorlar."

Motorola Mobility Hakkında
Google’ın satın aldığı Motorola Mobility, yenilikçi teknoloji ile insan zekasını birleştirerek, hayatı kolaylaştırıp zenginleştiren ve insanları bir araya getiren deneyimler sunuyor. Portföyümüzde akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil yakınsama cihazları; kablosuz aksesuarlar; uçtan uca video ve veri sunum cihazlarının yanı sıra dekoder ve veri erişim cihazları gibi yönetim çözümleri bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için motorola.com/mobility adresini ziyaret edebilirsiniz.

Google Inc. Hakkında
Google'ın yenilikçi arama teknolojisi her gün bütün dünyadaki milyonlarca kişiyi bilgiye ulaştırıyor. 1998 yılında Stanford'da Doktora öğrencileri Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan Google bugün tüm dünya pazarlarında en önde bulunan bir Web kuruluşudur. Google'ın hedeflenmiş reklam programı her boyuttaki işletmeye ölçülebilir sonuçlar sunar ve kullanıcıların genel web deneyimini zenginleştirir. Merkezi Silikon Vadisi'nde bulunan Google'ın ofisleri Güney ve Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da yayılmıştır. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları