loading
close
SON DAKİKALAR

Google ‘müdahale yok’ diyor

Google ‘müdahale yok’ diyor
Tarih: 11.02.2012 - 22:03
Kategori: Bilim & Teknoloji

Google’ın yönetim kurulu başkanı Eric Scmidt’in iddia ettiğine göre, Google arama sonuçlarında kendi servislerini ön plana çıkarmıyor

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Yargı Komitesi’nin sorularına cevap veren Eric Schmidt, Google‘ın bu şekilde arama sonuçlarıyla oynayarak piyasada kendisine avantaj sağladığı iddialarını yalanladı.
Eric Schmidt, “Google, hiç bir şekilde diğer rakiplerin hizmetlerine veya daha başka kaynaklara ulaşılmasını engellemiyor.” dedi. Kendisine Google’ın bir ‘tekel‘ olup olmadığı sorulduğunda da ise Scmidt’in cevabı, “Google ‘bu alanda’ gerçekten çok büyük bir arama moturudur ve bu gücünün piyasada ne gibi sorumluluklar getirdiğinin farkındadır” oldu.

Google’ın geçmişten ders aldığını da sözlerine ekleyen Eric Scmidt, uzun bir süre rekabet davalarıyla uğraşan Microsoft‘u kastederek, “Önceki zamanlarda olanlardan gerekli dersleri çıkardık, dersimizi aldık” ifadesini kullandı.

Utah Senatorü Michael Lee ise piyasadaki ağırlığının Google’a çok büyük bir avantaj sağladığını ve bunun da mutlak suretle incelenerek Google’a gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğini iddia etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları