loading
close
SON DAKİKALAR

Görevden alınan memura müjde

Görevden alınan memura müjde
Tarih: 03.06.2012 - 12:12
Kategori: Sendika

Kamuda geçersiz sebeplerle görevden almaya Danıştay "dur" dedi...

Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucundan kamuda geçersiz sebeplerle görevden alınma işlemi Danıştay tarafından durduruldu.

Türk Sağlık-Sen tarafından açılan davada Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü olarak görev yapan Ali Gayretli'nin "Uzun süredir hastane müdürlüğü ve yöneticilik yapmaları, yeni gelişmelere ayak uyduramamaları ve hastanelerin mali gelirlerinin geri gitmesi" gibi sebeplerle görevden alınarak Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müdürlüğüne atanmasının iptali için açılan davada Trabzon İdare Mahkemesinin red kararı üzerine konu Danıştay'a taşındı.

Danıştay 5. Dairesi konu ile ilgili verdiği kararda memur atamalarında idareye tanınan yetkinin mutlak ve sınırsız olmadığına dikkat çekti.

İdarenin aynı yerde uzun süre görev yapma, yenilenen mevzuata uyum sağlayamama ve 2010 yılında hastanenin mali durumunun kötüye gitmesi gibi sebeplerle ve Trabzon İl Sağlık Değerlendirme Raporu'na istinaden hastane müdürünü görevden aldığının görevden alma işlemini gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kararda söz konusu değerlendirme raporunda bizzat davacı hakkında olumsuz bir tespit yapılmadığı, hastanenin mali durumunun kötüye gitmesinde davacının hata veya kusurunun somut delillerle ortaya konmadığı belirtildi. Ayrıca aynı görevde uzun süre görev yapmış olmanın dava konusu olamayacağına dikkat çekildi.

Danıştay verdiği kararda kamu yararı ve hizmet gerekleri gözetilerek yapıldığı kanıtlanamayan işlemin ve Trabzon İdare Mahkemesinin verdiği kararın yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Hukukun atamalarda yapılan haksızlıklara dur demesine rağmen idarelerin hukukun kararına direnmek gibi bir usul içine girdiklerini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Yapılan haksızlıklar hukuktan dönüyor. Geçersiz sebeplerle keyfiyete dayanan görevden alınmalarda kamuda sıkça yaşanıyor. Danıştay'ın bu açıdan verdiği karar oldukça önemlidir. Ama türlü bahanelerle hukuk karaları bile idareler tarafından yok sayılmaya çalışılıyor. İdareler bu tür yanlış uygulamalardan artık vazgeçmelidir. Hukuka uymak öncelik olmalıdır" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları