loading
close
SON DAKİKALAR

Görüntü var ses yok!

Görüntü var ses yok!
Tarih: 12.02.2012 - 18:53
Kategori: Spor

Fatih Terim, 12 yeni transferden 5’ini 11’de oynattı, 2’sini ‘kurtarıcı’ olarak oyuna aldı. İstatistiklere göre ‘yeni’ isimlerde ‘görüntü’ vardı ama ‘ses’ bir türlü çıkmadı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezon başında yapılan 12 yeni transferden 7 tanesini İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında kullandı.

Sarı-Kırmızılılar’ın tecrübeli teknik patronu, Felipe Melo, Selçuk İnan, Emmanuel Eboue, Tomas Ujfalusi ve Fernando Muslera’ya ilk 11’de görev verdi. Sercan Yıldırım ve Engin Baytar’ı ise oyuna sonradan ‘kurtarıcı’ olarak aldı. Mücadele boyunca Melo ve Selçuk 3’er şut atarken, genç file bekçisi Muslera ise ilk golde yaptığı basit hata ile sonuca doğrudan etki etti.

SERCAN 27 DAKİKA 
11’de maça başlayan 5 isim de 90 dakika sahada kalırken, Sercan 27, Engin ise 12 dakika forma giydi. Oyuncular pas, isabetli pas ve şut istatistiklerinde iyi
bir görüntü çizdi ama sonuca ulaşmakta başarılı olamadı. Bu da “Görüntü var ama ses yok” sözünü akla getirdi.

ŞANS OLABİLİR
Sezonun ilk maçları büyük takımlar için hep zordur. Hele bir de kimliğini tekrar kazanmaya çalışan bir takımsanız, işiniz daha da zorlaşır. G.Saray kötü olmasına kötüydü, ama Belediye de bir o kadar iyiydi. Attıkları goller kadar, girdikleri gol pozisyonları sayısınca bariz üstünlük sağladılar. G.Saray ise kaybetmeyi normal bir durummuşcasına kabullenip tepki gösteremedi. Bu, mağlubiyetten daha çok düşündürdü. Takımdaki arızalara gelince... Arda’nın gidişi hücum gücünü çok etkilemiş. Boşluğunu dolduracak biri bulunamamış. Gol için sadece Baros’un ayağına bakan bir takım görüntüsü çizdiler. Oysa Fatih Terim’in felsefesini taşıyan bir takımda sadece Baros değil, tüm orta saha golü koklamalı. Muslera’nın hatalı gol yemesi, kalitesini düşürmez. Eboue solda değil, savunmanın sağında düşünülmeli. Beklenmedik bir yenilgi ama sezon başı yaşanmış olması bir şans. Gereken ders çıkarılırsa, gelecekte ayakları yere daha sağlam basan bir G.Saray izleyebiliriz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları