loading
close
SON DAKİKALAR

Gövde gösterisi

Gövde gösterisi
Tarih: 12.02.2012 - 15:42
Kategori: Spor

Dünya ikincisi Milli Takımımız, tarihi başarının ardından dün ilk resmi maçına çıkarken, zayıf rakibi önünde adeta şov yaptı

A Milli Basketbol Takımımız, Litvanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın ilk gününde Portekiz’i 79-56 ile devirdi, A Grubu’na süper bir başlangıç yapmayı bildi.
İki takımın da hücumda kötü başladığı maçın 4. dakikası 2-2, 5. dakikası ise 4-4 geçildi. Bu dakikadan itibaren savunmadaki başarısını devam ettiren, hücumda da ilk periyoda 7 sayı sığdıran Hidayet ve Ömer Onan’ın sorumluluk almasıyla canlanan ay-yıldızlı ekibimiz, skor üstünlüğünü ele aldı. Benchten gelen Enes de boyalı alanda etkili olunca ilk periyodu 15-9 üstün kapadı.
İkinci periyoda Ender’in üçlüğüyle başlayarak farkı 9 sayıya çıkaran ay - yıldızlı ekibimiz, Enes’in müthiş oyunuyla 16. dakikada 33-15 ile farkı 18 sayıya çıkardı. Üstünlüğünü devre sonuna kadar sürdüren 12 Dev Adam, soyunma odasına 39-27 önde gitmeyi bildi.
İkinci yarıya fırtına gibi başladı Türkiye. Enes ve Emir’in sayılarına Ömer Onan da üçlükleriyle eşlik edince aradaki fark giderek açıldı. 3. çeyrekteki ilk saha içi basketini 6. dakikada atabilen Portekiz, bu dakikaya kadar aleyhine gelişen 14-1‘lik seriyle oyundan iyice düştü, son çeyreğe de 64-38 geride girmekten kurtulamadı.
4. periyodun başında 69-38 ile farkı 31 sayıya kadar çıkaran millilerimiz, oyunun son bölümünü daha düşük tempoda geçse de, salondan 79-56’lık skorla galip ayrıldı. 12 Dev Adam, bugün TSİ?ile Büyük Britanya ile karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele NTV Spor’dan canlı olarak ekrana gelecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları