loading
close
SON DAKİKALAR

Göztepe - Altay maçı çıkan olaylar nedeniyle ertelendi; 21 Kişi gözlaltında

Göztepe - Altay maçı çıkan olaylar nedeniyle ertelendi; 21 Kişi gözlaltında
Tarih: 28.11.2022 - 10:16
Kategori: Spor

Spor Toto 1'inci Lig'de yaşanan saha olayları nedeniyle yarıda kalan Göztepe - Altay maçı sonrası olaylar stat dışında da devam etti.

Göztepe - Altay maçı çıkan olaylar nedeniyle ertelendi, saldırıya uğrayan kaleci ve taraftar tedavi altına alındı; saldırılarla ilgili 21 kişi yakalandı.

Taraftarın fişek benzeri bir maddenin isabet etmesi sonucu yüzünden yaralandığı ve ameliyata alındığı belirtildi; kaleci Özenç'in başında kesik bulunduğu, hayati tehlikesinin olmadığı duyuruldu.

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasındaki Göztepe-Altay maçında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu bölüme atılan fişek sonucunda bir taraftar yaralandı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Daha sonra Göztepe taraftarının Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmasının ardından maç hakem Emre Kargın tarafından tatil edildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, olayların ardından yaptığı açıklamada, "Bu olayları gerçekleştiren kişiler gözaltına alındı, 13 kişi gözetim altına alındı." dedi. TFF olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. İzmir Valiliği gece saatlerinde yaptığı açıklamada, 21 kişinin yakalandığını ve bir taraftarın yaralanmasına sebep olan fişekleri görevli ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığını açıkladı.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakada Altay taraftarları, 19. dakikada Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yabancı madde fırlattı. Yabancı madde bir süre yanmaya devam etti.

Bu sırada yaralanan taraftar olduğu bilgisi üzerine 2 ambulans sahaya girdi. Müsabaka 22. dakikada durdu.

Koridorda gerginlik

Hakemin kararının beklendiği sırada soyunma odası koridorlarında da gerginlik yaşandı. İki takım futbolcuları ve yöneticilerinin birbirine girdiği öğrenilirken, polis ekipleri koridorda yaşanan gerginliğe müdahale etti.

Taraftarın kaleciye vurduğu anlar
Kaleci Ozan Evrim Özenç’e saldırı
Bir Göztepe taraftarları, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu.

Yabancı maddeden etkilenenlerin yanı sıra Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç hastaneye kaldırıldı.

Göztepe - Altay maçında yaralanan kaleci ile taraftarın son durumu belli oldu

Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu bölüme atılan fişek sonucunda yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ın ilk gelen bilgilere göre bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Fişeğin ağzına gelmesi sonucunda çenesi ve dişlerinde ağır hasar oluşan Mehmet Çakır'ın sol bölgesinde de yanıklar olduğu ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil'de ameliyata girdiği öğrenildi.

Kalecinin kafasında yarık oluştu

Bir taraftarın kendisine köşe bayrağı direğiyle saldırması sonucunda kendisini yerde bulan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in de bilincinin açık olduğu belirtildi. Kafasında 4 santimetrelik bir yarık olduğu tespit edilen Özenç'in kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

Altay Başkanı'ndan açıklama

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'ın kulüp başkanı Ayhan Dündar, olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe maçıyla ilgili olarak, "İki olay da direkt hayata kast edilen durumlar, utanç verici, canımız çok sıkkın." dedi.

Dündar, Göztepe taraftarının yaraladığı kaleci Ozan Evrim Özenç'in tedavi gördüğü hastane önünde yaptığı açıklamada, kaleci Ozan'ın tomografisinin çekildiğini, bilincinin yerinde olduğunu söyledi.

Tomografi sonucuna göre durumunun netleşeceğini aktaran Dündar, şöyle konuştu:

"Kötü bir olaydı, yaşanmaması gereken bir durumdu. Maç içinde bizim taraftarlarımız tarafından atılan bir patlayıcı madde ile Göztepe taraftarının bir tanesini gördüm, çok üzüldüm. Öncelikle acil şifalar diliyorum kendisine. Utanç verici bir durum benim açımdan. Tekrarı olmaması dileğiyle, inşallah orada yaralı arkadaşlarımız öncelikle sıhhatlerine hızlı bir şekilde kavuşurlar. Canımız yandı, hiç olmaması gerekiyordu, yakışmadı. Özellikle maçın başında, iki olay da direkt hayata kast edilen durumlar, utanç verici, canımız çok sıkkın. Başka bir şey de söylemek istemiyorum."

Bakan'dan kınama

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tatil edilen Göztepe - Altay maçında yaşanan saha ve tribün olaylarını kınadı.

Bakan Kasapoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Spor Toto 1'inci Lig'deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz."

AKP Sözcüsü Çelik: Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Göztepe-Altay maçında yaşanan olaylar sonrası açıklama yaptı. Çelik, "Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz" dedi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiseler hepimizi çok üzdü. Yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz. Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz. Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir.”

Güvenlik güçleri fişeği atan şüpheliyi arıyor

Maçın tatil edilmesinin ardından önce Göztepe taraftarları Gürsel Aksel Stadyumu'ndan ayrıldı. Ancak Altay taraftarlarının çıkışına izin verilmedi. Güvenlik güçleri Göztepe tribünlerine fişek atan kişiyi tespit etmek için yoğun bir çalışma sürdürüyor. Stat kameraları, sosyal medya görüntüleri ve basının kaydettiği görüntüler toplanarak, fişeği atan şüpheli ile sahaya çeşitli maddeleri atan taraftarların tespit edilip yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Ayrıca olay yeri inceleme ekipleri de statta çalışma başlattı.

İzmir Valisi: 13 kişi gözetim altına alındı

Gerçekleşen saldırıların münferit bir olay olduğunu dile getiren Vali Köşger, "Taraftarın çoğunluğu bu olayı tasvip etmedi. Sportmenlik ve centilmenliğe asla yakışmayan bir olaydı. İzmir'in ve Türkiye'nin geldiği noktaya uygun olmayan bir sonuç ortaya çıktı. Bu olayları gerçekleştiren kişiler gözaltına alındı, 13 kişi gözetim altına alındı. Altay kalecisinde herhangi bir sıkıntı yok. Göztepe taraftarının tedavisi devam ediyor. Birtakım dikişler atılması gereken durumlar var. Her iki yaralımızla ilgili en üst düzey sağlık tedbirleri alınmıştır. Her iki hastayı ziyaret edeceğiz. Bire bir hekimlerden tedavisi hakkında bilgiler alacağız. Fişeği atan kişi ve yanındakiler gözaltında. Bu olayın peşi bırakılmayacak. Bu işi yapanlar Türk hukuk sistemi içinde alınacak kararla cezalandırılacak. Fişeğin içeri nasıl sokulduğu ile bilgimiz yok" diye konuştu.

Altay kafilesi, stattan polis otobüsüyle ayrıldı

Göztepe-Altay maçında çıkan olaylar nedeniyle maç tatil edilirken Altay kafilesi, yaklaşık 5 saat sonra polis otobüsleriyle stattan ayrıldı.

Maçın tatil edildiği dakikadan itibaren yaklaşık 5 saat statta bekleyen Altay kafilesi, yoğun güvenlik önlemleri altında stadı terk etti. Siyah-beyazlılar, 4 polis otobüsü ile stattan ayrıldı.

TFF: Soruşturma başlatıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay derbisinde yaşananlarla ilgili kınama mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "İzmir'de Göztepe ile Altay arasında oynanan TFF 1. Lig karşılaşmasında yaşanan olayları ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e yapılan alçakça saldırıyı kınıyoruz. İzmir'in rekabet içindeki iki güzide kulübünün futbol sahasındaki mücadelesinin bir şölene dönüşmesi beklenirken fair play ruhundan ve sporun birleştirici kültüründen nasibini almamış saldırganların, insan hayatını tehlikeye atan bu tip davranışları kesinlikle kabul edilemez." denildi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin olaydan hemen sonra iki kulübün başkanlarını arayarak bilgi aldığı ve Göztepe ile Altay camialarına geçmiş olsun dileklerini ilettiğinin aktarıldığı açıklamada, "Yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen karşılaşmada, bazı futbolseverlerin atılan işaret fişeği nedeniyle yaralanmış olmasının derin üzüntüsü içindeyiz. Yaralanan futbolseverlere acil şifalar dilerken, sahaya giren saldırganın şiddetine maruz kalan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e de geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Göztepe-Altay karşılaşmasıyla ilgili gerekli işlemler ve soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın adli sürecinin de takipçisi olacağız." ifadeleri kullanıldı.

İzmir Valiliği'nden açıklama: 21 kişi yakalandı

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada Göztepe–Altay arasındaki derbi karşılaşmasında olayların başlamasına neden olan sis ve işaret fişeğini özel ambulans şoförlerinin stada soktuğu belirtildi. Sırt çantalarında getirdikleri sis ve işaret fişeklerini misafir takım tribünündeki tuvaletlere bıraktığı saptanan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K.'nın da aralarında bulunduğu 21 kişinin yakalandığı ve haklarında adli işlem başlatıldığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Gürsel Aksel Stadyumu'nda 27.11.2022 günü oynanan Göztepe – Altay Spor Toto 1. Lig müsabakası ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Bahse konu maçın 19. dakikasında misafir tribününün bulunduğu kısımdan, işaret fişeği diye tabir edilen yanıcı madde Göztepe taraftarlarına fırlatılmıştır. Fişek Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'a isabet etmiş ve yaralanmasına neden olmuş, Çakır hastaneye intikal ettirilerek tedavi altına alınmıştır. Olayın ardından statta yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından göz altına alınmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır. Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür. Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D., E.Y. ve K.E.'nin organize şekilde suçu gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adlî işlemler başlatılmıştır."

İzmir Valisi Köşger: Yaralıların tedavisi sürüyor

Vali Yavuz Selim Köşger, "Yaşanan üzücü hadiseden sonra yaralanan Altay kalecisi ve Göztepe taraftarını ziyaret ettik. Kendileriyle konuşup geçmiş olsun dileklerini ilettik. Buradan bir kere daha her iki takımın taraftarına ve tüm İzmir'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sosyal medyada ve diğer mecralarda bir takım spekülatif haberler dolaşıyor. Bunların hiçbirisi doğru değil. Taraftarların çatıştığı, başka hadiselerin olduğunu gerçek dışı. Her iki yaralımızın da tedavi süreci devam ediyor. Kalecimizin durumu çok daha iyi, sadece sabaha kadar gözetim altında tutulacak. Yaralanan taraftarla ilgili tedavi süreci devam ediyor" dedi.

9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Caner Çavdar ise "Hastanemizde bir tane spor dostu taraftarımızı takip etmekteyiz. Kendisine hastanemizde gerekli olan her türlü müdahale yapılmıştır. Şu anda durumu stabildir fakat tabii 1-2 gün müşade altında tutmak zorundayız. Tüm taraftara geçmiş olsun" açıklamasını yaptı.

Spor Toto 1'inci Lig'de bu akşam oynanan Göztepe - Altay karşılaşmasına olaylar damga vurdu. Karşılaşmanın 19. dakikasında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu bölüme işaret fişeği atıldı. atılan fişek sonucunda yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde ameliyata alındı. Ambulansın sahaya geldiği sırada bir taraftar Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e kale direği ile saldırdı. Kafasında 4 santimetrelik bir yarık olduğu tespit edilen Özenç de hastaneye kaldırıldı.

Taraftarın yüzüne işaret fişeği atıldığı, Altay kalecisinin direkle darbedildiği maçın ardından olaylar stat dışında devam etti.

Kaynak : Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları