loading
close
SON DAKİKALAR

''Grev Hakkını istismar etti''

''Grev Hakkını istismar etti''
Tarih: 01.06.2012 - 16:08
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ederken Havacılık İşkolu’nda grev yasağını eleştirdi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya yaptığı yazılı açıklamasında AKP hükümetinin grev kararını işaret ederek, AKP Hükümeti, benzeri ancak geri kalmış, ortaçağ zihniyetli hükümetlerde görülebilecek şekilde, Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ederken Havacılık İşkolu’nda grev yasağı kararı almış bulunuyor” dedi.



Uluslararası Sözleşmelere, Anayasaya ve ahlaka aykırı olan bu kanunun, Meclis’te bulunan ve el kaldırıp indirmekle görevli AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmesinin, Meclis’in çatısı altında büyük hukuksuzlukların cereyan ettiğinin tescili olduğunu ifade eden Akkaya, AKP hükümetinin emek düşmanı, sendika düşmanı tutum sergilediği, bu haliyle 12 eylül darbecilerini mumla arattığını, tek kaygısının aç gözlü para babalarına daha fazla kar ettirmek olduğunu söyledi.


“Ben sadece yandaşların, sermayedarların hükümetiyim.” demek olan bu kanun, çalışanlardan nefret eden AKP’nin utanç hanesine çıkmamak üzere yazılacaktır”



“Her konuyu olduğu gibi, “Grev Hakkını” da Referandum öncesinde istismar eden, yasakları ortadan kaldıracağını iddia eden AKP zihniyeti, gerçek yüzünü göstermiş ve o gün söylediklerini bugün unutmuştur” diyen Akkaya,  Havacılık İşkolu’nda “Grev Yasakçılığı” yaparak emekçilere nefret kusturduğunu vurguladı.



Konuyla doğrudan ilgilenmesi gereken Çalışma Bakanın “duymadım, görmedim, bilmiyorum” diyerek üç maymunu oynadığını, Tandoğan’da sahte sendikaların kürsülerinde caka satan Çalışma Bakanının, Erdoğan emir vermediği sürece konuşma yetkisine sahip olmadığını söyledi.


Gelinen noktada, havacılık işkolunda toplu pazarlık hakkının ortadan kaldırılmasını, Hava-İş üyelerinin işten çıkarılmasını sadece bu işçilerin veya sendikanın sorunu olmadığının altını çizen Akkaya, sorunun yaklaşım sorunu olduğunu söyleyen Akkaya, “Olanların  AKP’nin çalışana ve çalışma ilişkilerine yönelik baskıcı anlayışının sorunudur” dedi.



Yaşanan sorunların odağında Recep Tayyip Erdoğan’ın kendini her şeyin üstünde görme hastalığı yatmaktadır diyen Akkaya konuşmasını şöyle sürdürdü. “Etrafında bulunan goygoycuların laflarına inanarak kendini padişah gibi gören Başbakan, kininin esiridir. Nefret, Başbakanın gözlerini kör etmiş, sağlıklı düşünmesini engellemiştir. Kadınların bedenlerine bile müdahale etme hakkını kendinde gören bu ruh hali, işçileri de itaat etmesi gereken köleler olarak görmektedir.


 
Ancak Başbakan unutmamalıdır ki, zorbalığa karşı direnmek de kutsal bir haktır.



CHP, işçilerin ve emekçilerin haklarının yok edilmesine ve toplu pazarlık haklarının gaspına seyirci kalmayacak, her platformda mücadelesini sürdürecektir”

 

Vişne Haber Ajansı


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları