loading
close
SON DAKİKALAR

Grup Yorum Göz Altına Alındı!

Grup Yorum Göz Altına Alındı!
Tarih: 22.09.2015 - 00:12
Kategori: Gündem

Galatasaray Meydanı’nda ''Cizre'de Akp katlediyor, Kürt halkı teslim alınamaz'' yazılı pankart açan grup yaptıkları basın açıklamasının ardından mini bir konser verdi.

Galatasaray Meydanı'nda Cizre'de bir dönem uygulanan sokağa çıkma yasağını ve olayları protesto etmek için toplanan Grup Yorum üyeleri kimlik kontrolü yaptırmayı kabul etmeyince gözaltına alındı.

Galatasaray Meydanı’nda ''Cizre'de Akp katlediyor, Kürt halkı teslim alınamaz'' yazılı pankart açan grup yaptıkları basın açıklamasının ardından mini bir konser verdi. Eylemin sona ermesinin ardından kimlik kontrolü yapmak isteyen sivil polislere kendilerinden başka kimseye kimlik kontrolü yapılmadığını, uygulamanın keyfi olduğunu ve kimliklerini vermeyeceklerini söyleyen grup, yaka paça gözaltına alındı. Bu sırada Çevik Kuvvet polisleri kalkanlarını havaya kaldırarak basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalışırken, gözaltına alınan 11 kişi polis merkezine götürüldü.

Grup Yorum göz altına alındı

Gözaltıların ardından Grup Yorum’dan yapılan yazılı açıklamada, Grup Yorum üyeleri Selma Altın, Ezgi Dilan Balcı, Grup Yorum’un öğrencileri Helin Bölek, Emek Yeşilırmak, Fırat Kıl, İdil Kültür Merkezi çalışanı Meral Gökoğlu, Grup Yorum korosu elemanı Sedat Baştürk ve Umudun Çocukları Orkestrası üyesi Görkem Karaca’nın da aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

''Korkuyor AKP''

Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, gözaltına alınmalarından önce yaptıkları basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“AKP, iktidarını korumak için terör demagojileriyle katletmekten, linçler örgütlemekten çekinmiyor. Terör söylemleri her geçen gün halklar arasındaki dayanışmayı bölmeye, yok etmeye yönelik bir hal alıyor. Terör, sokağa adımını atan herkesi kurşun yağmuruna tutmaktır. Bir kenti evine hapsedip, elektriksiz, susuz bırakmaktır. Cizre’de Kürt halkımız Özel Harekat polisleri tarafından katledilen insanlarının cenazelerini buzlu sularla saklamaya çalışıyor. AKP halka karşı açtığı savaşta her türlü ahlaksızlığı yapıyor. Kürt ve Türk halklarını birbirine kırdırmak istiyorlar. Çünkü biliyor ki Kürt, Türk, Arap, Ermeni… Halklar birlikte olunca yolsuzluklardan, katliamlardan hesap sorulur. Bu hesaptan korkuyor AKP. Halkların tek çıkar yolu, katillerle pazarlığa oturmadan, ellerini sıkmadan sonuna kadar mücadele etmektir. Tek çıkar yol, halkların gerçekten barış içinde yaşadığı sosyalist bir ülkedir. İşte bu gerçekten korkuyor AKP.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları