loading
close
SON DAKİKALAR

Gto Başkanı Aslan: Bölgemizdeki Gelişmeler Karşısında Dikkatli Olmalıyız

Gto Başkanı Aslan: Bölgemizdeki Gelişmeler Karşısında Dikkatli Olmalıyız
Tarih: 12.02.2012 - 20:03
Kategori: Eğitim

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin komşu ülke politikalarını geliştirmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bölgemizde öyle olağanüstü gelişmeler oluyor ki, Türkiye bu politikayı götürürken attığı adımlara, söyl

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin komşu ülke politikalarını geliştirmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bölgemizde öyle olağanüstü gelişmeler oluyor ki, Türkiye bu politikayı götürürken attığı adımlara, söylemlerine ve çekilmek istenen tuzaklara dikkat etmeli" dedi. Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın da konuk olarak katıldığı GTO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Zeki Yağcı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ekonomik ve siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cari açık konusunu 8 aydır ciddi şekilde gündemde tutan kurum olduklarını belirten Aslan, "Cari açığın özellikle milli hasılaya göre oranındaki rakam 4'ü geçtiği zaman ciddi tehlike olduğunu, bu konuda önemli ve süratle tedbirler alınması gerektiği" tezini savunduklarını, bununla ilgili çözümleri de sunduklarını belirtti. Cari açığın temel nedeninin dış ticaret açığı olduğunu vurguladıklarını hatırlatan Aslan, şunları söyledi: "Bu önerilerimiz çok ciddi şekilde başta Başbakan tarafından ele alındı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında bir heyet şu anda çalışıyor, tek tek sektörler tespit ediliyor ve hangi sektörde ithalat ikamesini azaltma doğrultusunda hangi teşviklerin verileceğine ilişkin ciddi çalışma var. Hedef yılbaşına kadar bitirmek. Umarım böyle bir politika ortaya konursa hem Türkiye'nin cari açığı azalır hem yepyeni istihdam sahaları açılır hem de Türkiye'nin ekonomik büyüme ve bölgeye model olma doğrultusunda çok büyük kazanım olur." Başkan Aslan, doğrudan yabancı sermaye girişinin kolaylaştırılması gerektiğini de ifade etti. Türkiye'nin komşu ülkelere yönelik politikalarının geliştirilmesi gerektiğine değinen Aslan, bu bağlamda özellikle son 5 yıldır hükümetin uyguladığı 'Komşularla sıfır problem'de dahil aktif dış politikanın destekçisi olduklarını vurguladı. Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bölgemizde öyle olağanüstü gelişmeler oluyor ki, Türkiye bu politikayı götürürken attığı adımlara dikkat etmeli, hatta söylemlerine dikkat etmeli, hatta çekilmek istenen tuzaklara dikkat etmeli. Bizim söylemimiz daima barışçı olacak. Bizim söylememiz daima halkların gelişimiyle ilgili, bölgenin demokratik gelişimiyle olacak. Biz, komşu ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmekle ilgili hiç taviz vermeyeceğiz. Ama, bu söylem zaman zaman birtakım tahriklere kapılarak savaşı çağrıştıran veya üslup anlamında çok ürkütücü olmamalı. Bunun bize çok faydası yok." 

BÜTÜN İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK Vali Erdal Ata da göreve başladığında bölgesinde sanayi, ticaret ve diğer alanlarda marka olmuş bir ille karşılaştığına değinerek, ancak kentte eğitimle ilgili çizilen tablonun iç açıcı olmadığını söyledi. Ata, şehirde 450 bin civarında okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim öğrencisi bulunduğunu, derslik başına düşen öğrenci sayısının 60'a ulaştığını dile getirerek, Gaziantep'in Üniversite sınavlarında başarıda 80. sırada yer aldığını vurguladı. Vali Ata, "Bu tablo bizleri ürküttü. Okul yapımında arsa konusunda ciddi sıkıntılar var. Bunun için tüm ilin imkanlarını seferber edeceğiz. Çok kısa sürede sonuç alacağımız kanaatindeyim" dedi. 

Vali Ata, GTO meclis üyelerinin yönelttikleri soruları da cevaplandırdı. Konuşmaların ardından Oda Başkanı Mehmet Aslan ve Meclis Başkanı Zeki Yağcı günün anısına Vali Ata'ya odanın özel plaketini sundu.



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları