loading
close
SON DAKİKALAR

Güç birliğinin adayı Öztaşkın

Güç birliğinin adayı Öztaşkın
Tarih: 12.02.2012 - 04:11
Kategori: Sendika

Sendikal Güç Birliği Platformu Türk-İş Genel Başkan adayı olarak Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ı belirledi.

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP)  8-11 Aralık tarihlerinde Türk-İş yeni yönetimini seçecek olan 21. Genel Kurul’a yönelik çalışmaları doğrultusunda, Türk-İş Genel Başkan adayı  olarak Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ı belirledi.

SGBP’dan yapılan yazılı açıklamada, Türk-İş’in önünde iki yol olduğu belirtilerek, “Varılan bu kavşakta; demokratik, mücadeleci, itibarını ve özgüvenini yeniden kazanmış, gücünün farkında olarak ayağa kalkacak bir Türk-İş’i Türkiye işçi sınıfına ve toplumuna kazandırmak hedefi birinci yoldur. Diğer yol ise, gittikçe eriyerek Türkiye işçi sınıfının ve toplumunun umudu olmaktan tamamen çıkmış olmaktır. 

Umutların kırıldığı, gözlerin bu karanlığa tam da alışmaya başladığı bir anda ‘ne söz bitti ne eylem’ diyerek karanlığı aydınlatan o ilk işaret fişeğini yaktık. Türkiye işçi sınıfının yıllardır özlemini duyduğu güçlü bir birlikteliği inşa ettik ve Türk-İş üyesi sendikalar olarak Sendikal Güç Birliği Platformu’nu büyük yürüyüşümüzün ilk adımı olarak ilan ettik. 

Bu ilk adımın ardından şimdi yeni ve kararlı adımlarla Türk-İş 21. Genel Kurulu’na yürüyoruz” denildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları